Okaté fazole se špenátem a dýní
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 3 610 kJ / 863 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 60,10 g |
Tuky | 2,40 g |
Vláknina | 47,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 46 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 126,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Díky špenátu a dýni není jídlo vůbec suché. Pokud máte rádi "kašovitější" konzistenci, můžete přidat trochu kokosového mléka. Také je možné přidat sterilovanou nebo mraženou kukuřici.
Fazole černé oko pocházejí z jižní Afriky, kde se dodnes ve velkém rozsahu pěstují. Odtud se na začátku 18. století dostaly s černými otroky do Ameriky. V současné době je jejich hlavním dodavatelem Kalifornie. Svůj název dostaly podle charakteristické černé skvrny na krémově bílém podkladu. Má jemnou máslovou chuť.
Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
12. 3. 2015 16:41
Jana Remkova, spagetka: Fazole kupuji v prodejnách zdravé výživy.
12. 3. 2015 11:54
Tyhle fazole jsem koupila v Kauflandu někdy loni a od té doby jsem je tam neviděla . Recept se mi líbí
12. 3. 2015 11:08
Moc hezké
Fazole jsme kdysi měli doma - mamka je sbírala (a samozřejmě pak pěstovala).
Fazole jsme kdysi měli doma - mamka je sbírala (a samozřejmě pak pěstovala).
12. 3. 2015 11:01
Já fazole černé oko máčím jen asi 4 hodiny a po 30 minutách vaření jsou už krásně měkké, to je jejich výhoda, že nepotřebují tak dlouhou dobu přípravy
11. 3. 2015 23:32
Paráda!!! Tohle bych ráda vyzkoušela, jen ty fazole neznám..
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 7 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 8 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 8 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 9 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 10 hodinami
Jablečný donut
Přidáno před 11 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 4 minutami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 44 minutami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 1 hodinou
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 1 hodinou
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 2 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 2 hodinami
Řezy Margot
Madmaus uvařila před 3 hodinami
Chlebová polévka
mondey uvařil před 5 hodinami
Králík na černém pivu a slanině
Jan Nemec uvařila před 5 hodinami
Rychlé krémové špagety
Lucie1001 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Hopsavý Honza aneb Hoppin' John: Uvařte si typické jídlo amerického Jihu z fazolí a rýže
Představujeme okurkový relish. Poradíme, jak zavařit okurky podle oblíbených světových receptů
Novoroční americká polévka: Patří do ní speciální fazole, díky chilli vločkám krásně zahřeje a zajistí vám i bohatství na celý rok
Další recepty
Tématické fráze: fazole se špenátem fazole s dýní fazole černe oko s dyni hokaido fazole a dýně hokaido fazole dyne recept bílé fazole se spenatem fazole s dýně hokaido dyně hokaido má skvrny fazole cerné oko s dýní fazole s dýní recept fazole s dýní hokaido okate mexické fazole recepty z dýní bílé fazole s dýní hokaido fazole černé oko recept fazole černé oko recepty recept fazole s dýní ryze s dyni a špenátem fazolky se spenatem recept fazole a špenát
Suroviny: fazole, bobkový list, špenát listový, dýně hokkaido, sůl, pepř, zázvor, římský kmín mletý, chilli, kukuřice, mléko kokosové
Okaté fazole se špenátem a dýní
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/noA4
5 názorů