Okaté fazole se špenátem a dýní

petram Kuchařka: petram

Luštěniny 5 názorů

Suroviny

1 hrnek uvařených fazolí černé oko
bobkový list (nebo bylinky proti nadýmání)
100 g listového špenátu
hrst pokrájené dýně hokkaidó
sůl
pepř
zázvor
římský kmín
chilli (prášek)
Volitelně:
hrst kukuřice
kokosové mléko
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Fazole si den předem propláchneme a namočíme. Druhý den je uvaříme v čisté vodě s bobkovým listem doměkka. Nesolíme.

  2. Listový špenát a kousky dýně necháme podusit s troškou vody, až než dýně změkne (hokkaidó měkne rychle). Osolíme, opepříme a ochutíme čerstvým nebo sušeným zázvorem, římským kmínem a chilli.

  3. Základ by mě být dostatečně pikantní, protože fazole nejsou samy o sobě příliš výrazné. Podáváme s rýží.

Poznámka

Díky špenátu a dýni není jídlo vůbec suché. Pokud máte rádi "kašovitější" konzistenci, můžete přidat trochu kokosového mléka. Také je možné přidat sterilovanou nebo mraženou kukuřici.

Fazole černé oko pocházejí z jižní Afriky, kde se dodnes ve velkém rozsahu pěstují. Odtud se na začátku 18. století dostaly s černými otroky do Ameriky. V současné době je jejich hlavním dodavatelem Kalifornie. Svůj název dostaly podle charakteristické černé skvrny na krémově bílém podkladu. Má jemnou máslovou chuť.

Tento a další recepty bez lepku, mléka a vajec naleznete na mých stránkách http://www.varimbezlepkumlekavajec.estranky.cz/.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 39 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Okaté fazole se špenátem a dýní

  • petram petram(autor receptu)

    Jana Remkova, spagetka: Fazole kupuji v prodejnách zdravé výživy.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Tyhle fazole jsem koupila v Kauflandu někdy loni a od té doby jsem je tam neviděla :-/:-/. Recept se mi líbí :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Moc hezké :-)
    Fazole jsme kdysi měli doma - mamka je sbírala (a samozřejmě pak pěstovala).

    Odpovědět

  • Angel 666 Angel 666

    Já fazole černé oko máčím jen asi 4 hodiny a po 30 minutách vaření jsou už krásně měkké, to je jejich výhoda, že nepotřebují tak dlouhou dobu přípravy ;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Paráda!!! Tohle bych ráda vyzkoušela, jen ty fazole neznám..

    Odpovědět

Tématické fráze: fazole se špenátem fazole s dýní fazole černe oko s dyni hokaido fazole a dýně hokaido fazole dyne recept bílé fazole se spenatem fazole s dýně hokaido dyně hokaido má skvrny fazole cerné oko s dýní fazole s dýní recept fazole s dýní hokaido okate mexické fazole recepty z dýní bílé fazole s dýní hokaido fazole černé oko recept fazole černé oko recepty recept fazole s dýní ryze s dyni a špenátem fazolky se spenatem recept fazole a špenát