Smažený fenykl s parmazánem

Suroviny

l větší bulva fenyklu
strouhaný parmazán
sůl
olej na smažení
na obalení:
mouka
vejce
strouhanka

Postup přípravy receptu

  1. Fenykl očistíme a rozložíme na jednotlivé lístky, vložíme je do osolené vroucí vody a krátce povaříme cca 5 minut.

  2. Necháme je zchladnout a obalíme je v klasickém trojobalu (mouka, rozšlehané vajíčko,strouhanka).

  3. Smažíme ve vyšší vrstvě rozehřátého oleje. Osmažené kousky necháme okapat na papírové utěrce a na talířích posypeme parmazánem.

Poznámka od kuchařky

Doporučuji podávat s jednoduchým rajčatovým salátem - pokrájená rajčata, sůl, pepř, olivový olej.

Komentáře k receptu Smažený fenykl s parmazánem

Tématické fráze: smažený fenikl testoviny fenikl těstoviny s fenyklem a parmazánem obalovany fenykl fenikl smazeny