ŚWięconka na studeno
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 12 171 kJ / 2 909 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 157,35 g |
Tuky | 193,40 g |
Vláknina | 9,50 g |
Cholesterol | 1,76 g |
Sodík | 4,85 g |
Sůl | 9,55 g |
Sacharidy | 130,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
ŚWIĘCONKA - polévka, převážně podávaná za studena (Chlodnik) připravovaná na Velkou noc ze svěcených potravin :D
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 4. 2015 17:28
gmptop: tak to se po nich juknu.
1. 4. 2015 13:18
gmptop: jo teď už je to o.k., netuším, kde se stala chyba.Chlodnik jsem jedla, vařil ho strýc z Polska, ale dával myslím sušené švestky. Ale takto vyzkouším a do bigosu moc ráda, ten u nás jede . Jen netuším ještě, jak si je zaudím, ale myslím, že to pořešíme. Zeťák má udírničku vlastně, no jasně
1. 4. 2015 13:14
gmptop:Překlad textu: k obrázkům:
1. 1 kg švestek
1 PL octa
2. Švestky rozkájíme a kažtou potřeme octem. Napichujem na dřevěné špejle a ukládáme do košíka. Udíme 3 dny.
3. Vkládáme do sklenic, zavaříme. Přechováváme na chladném místě. Uzené švestky nejlépe svědčí bigosu a různým omáčkám.
Vícero vobrázků už autor nedodal
1. 1 kg švestek
1 PL octa
2. Švestky rozkájíme a kažtou potřeme octem. Napichujem na dřevěné špejle a ukládáme do košíka. Udíme 3 dny.
3. Vkládáme do sklenic, zavaříme. Přechováváme na chladném místě. Uzené švestky nejlépe svědčí bigosu a různým omáčkám.
Vícero vobrázků už autor nedodal
1. 4. 2015 13:04
spagetka: No s timhle, přiznám se nemám příliš zkušeností, kouřit sem přestal před nějakým 36 lety, když se mi narodila dcera. Mi se ta stránka zobrazuje bez problému. Tak ještě jednou:
http://chefpaul.net/sliwkiW0.html
http://chefpaul.net/sliwkiW0.html
1. 4. 2015 12:54
Miloši, adresa je zadaná chybně, zkus zadat správně. Taky by mne uzené švestky zajímaly. Našla jsem jen tohle
http://www.muj-liquid.cz/inawera-uzena-svestka/ a zbytek jsou příchutě pro kuřáky el. cigaret.
http://www.muj-liquid.cz/inawera-uzena-svestka/ a zbytek jsou příchutě pro kuřáky el. cigaret.
1. 4. 2015 12:49
1. 4. 2015 12:47
zuzun:v každém polském "sklepie spożywczym" na území VB a Irska
1. 4. 2015 11:05
zuzun:autor mal na mysli možno sušené slivky, o údených som v živote nepočula
31. 3. 2015 16:54
uzeny svestky????? to bych rada zkusila
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí čtvrtky se žampionovou omáčkou
Přidáno před 1 hodinou
Brambory zapečené s medvědím česnekem, sýrem a smetanou v remosce
Přidáno před 5 hodinami
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Přidáno před 6 hodinami
Nepečené řezy “Nanaimo”
Přidáno před 6 hodinami
Chřest s holandskou omáčkou a opečenou šunkou
Přidáno před 6 hodinami
Barevná směs s kokosovým mlékem
Přidáno před 9 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Škvarkovníčky (škvarkové rohlíčky)
Tonja uvařila před 11 minutami
Úžasně rychlá tvarohová buchta s povidlím, chuť jako koláče, hned hotová
Viera19@seznam.cz uvařil před 38 minutami
Nadýchaný perník
Haninaa uvařil před 1 hodinou
Houbovo-pórkové vepřové maso
Elivet uvařil před 1 hodinou
Pečený losos s parmazánem a rajčatovým ragú
Moanka uvařila před 2 hodinami
Čokoládové muffiny bez mléka
Wanilor uvařila před 4 hodinami
Brownies I.
MarenkaKonvalinkova uvařila před 5 hodinami
Mleté maso s těstovinami z jedné pánve
Moanka uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Náš život s celiakií: Jak jsme pátrali po bezlepkových těstovinách, kde je sehnat a které u nás nakonec vyhrály?
Zdeněk Pohlreich radí, jak zvýšit kvalitu školního stravování: Nechte děti jíst, co chtějí, organismus si z toho něco vybere
Čína z kuřecího masa s rýží: Rychlá česká varianta se speciální směsí koření je křehká a šťavnatá, skvěle chutná s rýží
Další recepty
Tématické fráze: polské sváteční uzené s vejci polska svěcena polévka recept gratulace když přestal kouřit svěcená z uzeného
Suroviny: podmáslí, smetana, švestky, křen, vejce, uzenina, sůl, pepř
ŚWięconka na studeno
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5rZq
9 názorů