Pošírovaná hruška v bílém víně s čajem

Dooga Kuchař: Dooga

Doba přípravy: 30 minut 2 porce Moučníky , Ostatní 4 názory

Suroviny

2 hrušky
bílé víno (aby byly hrušky potopené)
8 sáčků černého čaje
200 g cukru krupice
3 hřebíčky
3 badyány
1 celá kůra skořice
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hrušky oloupeme, seřízneme spodek (aby pěkně stály) a vydlabeme jádřinec. Dáme je do kastrůlku, zalijeme vínem, přidáme cukr a koření. Zahřejeme na teplotu těsně pod bodem varu.

  2. Přidáme čaj a držíme v této teplotě, dokud hrušky nezměknou. Doba je závislá na tvrdosti hrušek. Pak vyjmeme, necháme okapat na ubrousku a podáváme buď se zmrzlinou, nebo šlehačkou.

  3. Pokud chceme dosáhnout výraznější chuť, a máme-li dost času, vypneme o něco dříve a necháme hrušky v nálevu vychladnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 13 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pošírovaná hruška v bílém víně s čajem

  • maris maris

    Vašku - je to krása - o chuti nepochybuju;-):-p:yes:+

    Odpovědět

  • Dooga Dooga(autorka receptu)

    yanull:Jitka má pravdu - už jsem dělal dříve. Pod třešněmi je mangový sorbet (kupovaný ;-)).

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Protože Vašíkovy recepty bedlivě sleduji, tak vím, že naopak se takhle posilňoval nějaký víkend před dovolenou a teprve teď dal recept, aby nás o tuhle lahůdku neochudil. :yes:

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Vašíku, velmi zdařilé dílko :yes:, dovolím se zeptat, jaké lůžko je pod třešněmi a ráda posílám 1. bodík :-p:yes::-K. Čerpal jsi inspiraci na dovolené? Neříkej, že ne ;-):-).

    Odpovědět

Tématické fráze: pošírovaná hruška recept posirovana hruska pošírovaná brokolice posírovaná kachna posirovane hrusky pašírovaná hruška pošírovaná košírovana brokolice co je pošírovaná hruška co je to poširována kosirovana hruška kachna pošírovaná košírovaná kachna pošírovaná hruška