Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní pomazánka z lilku

Neobvyklá pomazánka pikantní chuti si jistě najde své příznivce. Lilek nebo také baklažán je rostlina příbuzná s bramborem a rajčetem. Je také s oblibou používán jako chutná náhražka masa ve veganské či vegetariánské stravě.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava)

27. 4. 2015 12:28

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Já jsem použila na upečení lilku funkci Crisp v mikrovlnné troubě, / přibližně 9 minut /, ale v receptu záměrně uvádím normální troubu, protože tuto funkci mají jen některé mikrovlnky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen (moderátorka)

28. 4. 2015 06:04

Mám naplánováno, lilek upeču v remosce. Děkuju za recept:-K

Angel 666 Angel 666

27. 4. 2015 22:32

maris, to je parádní recept! :-p:yes:

magdalenka magdalenka

27. 4. 2015 21:04

Baklažán môžem v každej forme.:yes:

danielle72 danielle72

27. 4. 2015 20:12

Jo, lilek, to je moje fialová láska :-)):yes:

jarka skrobakova

27. 4. 2015 19:55

Tohle určitě vyzkouším Maruško, lilky to já miluju:yes::yes::-K:-p:-p

Jikotka Jikotka

27. 4. 2015 15:56

:-p Taky mám doma lilek a moc se mi recept hodí :yes: akorát jsem ta,co nemá ten crisp :-8,jinak bodík letí....

Danca Danca

27. 4. 2015 15:34

Hmmm,lilek zbožňuju a tahle jednoduchá úprava se mi moooc líbí!!!:-p:-p:yes: A fotka je úžasná, jen jsem polkla..:yes::yes:

K té Tvojí poznámce: taky jsem se naučila lilek ( i papriky ) péct na "crispu" , dokonce tak peču i česnek a je to parádně rychlé;-)

zizala zizala (moderátorka)

27. 4. 2015 15:27

Joj, děláš chutě :-p

maris maris

27. 4. 2015 14:27

1974andrea: to víš, že neva;-):-D

1974andrea 1974andrea

27. 4. 2015 14:04

Tak na tohle mě utáhneš:-D :yes: Udělám, ale mám jen feferonový krém, ale to snad neva;-)

maris maris

27. 4. 2015 13:53

hosta: Jitko děkuju:-), no ale myslím, že už je nejvyšší čas ty lilky, tofu apod. proložit bůčkem, kachničkou - zkrátka něčím výživnějším;-):-D:-D

hosta hosta

27. 4. 2015 13:45

Máš štěstí, že vaříš to, co můžu, jinak si mě nepřej - takhle můžu zopakovat, díky, je to moc krásné a lilek jsem dnes zas koupila:yes:

spagetka spagetka

27. 4. 2015 13:09

Určitě udělám :-p:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pasta z lilku pikantní pomazánka z lilku pomazánka z lilku lilek recepty lilek pasta pomazánka z lilku a cukety recepty lilek pomazánka lilek v mikrovlnce pomazanka z lilku nebo cukety pikantní lilek pomazanka z lilku avokáda pomazánky z lilku pikantní pomazánka pomazánka z pečeného lilku s křenem lilek tofu pomazanka lilek pomazanka pomazanka z lilku v mikrovlnce lilek a avokádo recept na pikantní pomazánku z lilku pomazánka z lilku recept

Suroviny: lilek, pasta chilli, olej olivový, sůl, limetka, česnek mědvědí, petrželka hladkolistá

TopRecepty.cz

Pikantní pomazánka z lilku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jkzy