Lilková pasta s olivami

aadulka Kuchařka: aadulka

Pomazánky 0 názorů

Suroviny

2 středně velké lilky
2 lžíce soli
šťáva z 1 citronu
120 ml kvalitního olivového oleje
2 stroužky česneku najemno nasekaný
1 cibule nadrobno
1 červená paprika (na kostičky)
100 g černých oliv vypeckované
60 ml vody
60 ml citronové šťávy
2 lžíce rajského protlaku
250 g řeckého bílého jogurtu (nebo jiného, ale musí být hustý)
pepř
petrželka
špetka cukru
sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Lilky očistíme a rozpůlíme. Osolíme a na 10 minut dáme do ledničky. Poté je omyjeme pod studenou vodou a dobře usušíme, následovně je pokapeme citronovou šťávou.

  2. V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme česnek a krátce ho osmažíme. Přidáme lilky a pečeme cca 10 minut. Přidáme cibuli, papriku a olivy a dusíme v hrnci přikrytém poklicí tak dlouho, dokud se z lilků nezačne uvolňovat slupka.

  3. Poté vyjmeme lilky, sloupneme slupku, nadrobno nakrájíme a dáme zpět do hrnce. Přidáme vodu, citronovou šťávu a vmícháme rajský protlak.

  4. Provaříme a rozmačkáme na kaši. Necháme vychladnout a vmícháme jogurt. Dochutíme solí, pepřem a přidáme nasekanou petrželku.

Poznámka

Podáváme s čerstvým bílým pečivem nebo prohřátými pita plackami.

TEPLÍKOVÁ, J. akol. Olivová kuchařka. 2006.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Lilková pasta s olivami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: lileková pasta černé olivy recepty pasta z oliv lilková pasta na těstoviny pasta z cernych oliv lilková pasta¨recept pasta z oliv recept recept na lilkovou pastu pomazánka z lilku s černými olivami lilkovy protlak pasta kuchařka

Zapomněl/a jsem heslo