Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Comtessa de noir - luxusní bábovka

Bábovky mají v české kuchyni svoje stabilní místo. Známe třené, mramorové, tvarohové, ale tahle je opravdu netradiční. Kombinace skořice, pomeranče, zakysané smetany a červeného vína vám polechtá chuťové pohárky.

Hodnocení receptu je 5,0 (58×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 80 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 60 min

80 min (20 min příprava + 60 min tepelná úprava)

11. 5. 2015 18:06

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 164 kJ / 4 580 kcal
Bílkoviny80,93 g
Tuky235,64 g
Vláknina34,65 g
Cholesterol 419 mg
Sodík 954 mg
Sůl2,96 g
Sacharidy500,90 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Jedna z knih Mirky Slavíkové, upraveno.

V bábovce se krásně doplňuje chuť čokolády, skořice a pomeranče. Je moc dobrá, vláčná, nepřeslazená, zkuste :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

1. 1. 2024 23:08

:-K<3

Marie Svarcova Marie Svarcova

12. 3. 2022 09:41

:-)<3:yes::yes::-K

zizala zizala

29. 2. 2020 12:21

Jindriskas: Já děkuji za vyzkoušení a pochvalu :-K. Mám radost, že chutnala:-8.

Jindriskas Jindriskas

29. 2. 2020 10:55

VÝBORNÁ, děkuji za recept

zizala zizala

3. 2. 2019 18:32

Odeta Wollmanova: Mám různé velikosti forem, do malé 1,2 l by se těsto nevešlo. Doufám, že vám bude chutnat :-).

Odeta Wollmanova

3. 2. 2019 18:09

Právě jsem vytáhla z trouby. Vzala jsem velkou formu, ale i když bábovka naskočila je jí ve formě 3/4. Voní krásně. Muž to sní, i když není moc vysoká, když je tam čokoláda a když ne, vezmu do práce. Těsto bylo dost hutné. Doufám, že bude dobrá, dala jsem tam poctivě všechny ingredience.

zizala zizala

24. 8. 2017 10:37

moravska.italka: Díky za krásnou fotku, doufám, že chutnalo :-K:-K

zizala zizala

19. 6. 2017 11:43

Evik Evca: Bohužel Vás zklamu. Víno ničím nahradit nejde. Nejde jen o barvu, ale i chuť. Zkuste raději jiný recept ;-)

Evik Evca

19. 6. 2017 10:09

Jde něčím nahradit to víno? U nás se víno ne pije a kupovat kvůli tomu víno, které se pak vylile se mi nechce. Děkuji

Janado

19. 4. 2017 13:22

V neděli mám v plánu ji vyzkoušet-vypadá skvěle a tak bude jistě i chutnat :) :-) :yes:

Iv

11. 2. 2017 20:58

Vase babovka je opravdu luxusni. Pekla jsem dopoledne a jakmile vychladla, snedli jsme ve dvou celou polovinu. :-) Dekuji za recept.

zizala zizala

25. 11. 2016 22:16

Helena: :-K;-) Díky. Někdy zkusím.

Helena

25. 11. 2016 20:13

zkuste ještě k té skořici špetku mletého hřebíčku, ale potvrzuji, že tohle je bábovka s velkým,převelikým B

zizala zizala

17. 11. 2016 20:43

Jasisa: Děkuji, mám radost :-K

Jasisa

17. 11. 2016 19:46

Dnes jsem ji dělala poprvé , bábovka byla luxusní :-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: babovka komtesa bábovka luxusní banánová bábovka recepty mirky slavíkové bábovka komtesy babovka komtesa recept luxusní maslova babovka babovka od slavikove recept na luxusní cupcakes bábovka recept luksusni babovka komtesa de noire mirka slavíková bábovka recept na bábovku noiar babovka luxusní třená bábovka tvarohová bábovka de luxe bábovka od mirky bábovka z holandského kakaa luxusníbábovka

Suroviny: mouka hladká, kakao holandské, skořice mletá, prášek do pečiva, lupínky mandlové, čokoláda hořká, kůra pomerančová, máslo, cukr, víno červené, smetana zakysaná, sůl, bílek

TopRecepty.cz

Comtessa de noir - luxusní bábovka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r6kE