Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slezské kysané zelí

Zelí, jako příloha, má mnoho různých způsobů přípravy a chutí. V tomto receptu se můžete inspirovat a připravit podle něj zelí podušené s kmínem. Smícháme jej s osmaženým bůčkem a zahustíme bramborou. Tak už jen knedlík a maso.

Hodnocení receptu je 4,8 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

12. 6. 2015 10:40

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie1 975 kJ / 472 kcal
Bílkoviny21,06 g
Tuky23,50 g
Vláknina18,52 g
Cholesterol 35 mg
Sodík 4,65 g
Sůl11,50 g
Sacharidy36,02 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Z knihy Receptury teplých pokrmů

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

29. 1. 2024 10:45

kimlo: děkuju za pochvalu i fotografie! :-K

kimlo kimlo

28. 1. 2024 19:01

Výborné zelé, doporučujem, vďaka za recept! Pridávam foto. :yes:

cathleen cathleen

26. 5. 2022 14:03

Horyna77: děkuji :-K jsem moc ráda, že se recept osvědčil!

Horyna77 Horyna77

26. 5. 2022 13:44

Za mě asi nechutnější zelí, které jsem jedl. U nás se brambor do zelí nedával, ale v tomto receptu je to naprostý luxus :yes:

cathleen cathleen

11. 11. 2020 06:41

Eja57: :-D

Eja57 Eja57

10. 11. 2020 22:07

cathleen: mika59
no toto:omg: v tuhle hodinu:omg: prosila bych do polévkové mísy, k tomu půl řádku vařených brambor, lžíci...mám taky vzdáleně kořeny v tom kraji...já z té představy neusnu...mňam...

mika59 mika59

10. 11. 2020 21:42

cathleen: Já děkuju za úvodní fotku..potěšilo mě to..:-K:-K:-K:-K

cathleen cathleen

10. 11. 2020 20:03

mika59: no ještě aby vadilo! :-D Děkuju :-K

mika59 mika59

10. 11. 2020 18:07

Ivo dnes jsem zelí vařila. Pocházím ze Slezska, tak vařím úplně stejně, Jen místo bůčku jsem dala špek. Přidala jsem foto, pokud nevadí a bod.:-K:-K

cathleen cathleen

15. 6. 2015 11:42

Lumír: Lumíre, recept je z Receptur teplých pokrmů (dopíšu do Poznámky). Nechcete nám sem napsat váš recept na to (podle vás pravé) Slezské zelí?;-):-)

Lumír

15. 6. 2015 11:24

Je to možné i tak se dá vařit a se slezkým zelím to je trochu jinak přeji hosně štěstí a opravdu si to zjistěte jak to je správně, ale snědlbych i to vaše zelí, zelí je dobré v každé úpravě.:-((:-O

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak uvařit dobré kysané zelí jak upravit kysané zelí jak upravit kysané zelí kysané zelí pokrmy z kysaného zelí pokrmy z kysaného zelí recepty slezské kyselé zelí kysané zelí recepty teplé kysané zelí slezke zeli jak upravit kysané zelí recepty recept na kysané zelí bez mouky pokrmy ze zelí pokrmy se zelím jak spravne uvařit zeli jsk upravit kysaní zelí jak správně uvařit kysané zelí kysané zelí teplé prave moravske zeli nálev na kysané zelí

Suroviny: zelí kysané, bůček uzený, kmín celý, cibule, mouka hladká, brambory, sůl, ocet, sádlo

TopRecepty.cz

Slezské kysané zelí

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5gAq