Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králík na česneku a hořčici

Hledáte recept na nedělní oběd, se kterým není moc práce a pochválí ho celá rodina? Vyzkoušejte králíka na česneku s dijonskou hořčicí. Není to zrovna česká klasika, ale kombinace jemného masa s výraznou omáčkou je prostě neodolatelná.

Hodnocení receptu je 5,0 (37×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 50 min Doba tepelné úpravy: 90 min

140 min (50 min příprava + 90 min tepelná úprava)

29. 3. 2009 14:32

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 494 kJ / 835 kcal
Bílkoviny12,34 g
Tuky62,82 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 177 mg
Sodík 947 mg
Sůl2,35 g
Sacharidy52,84 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

ivanas11

22. 7. 2011 14:50

Výborný!!!! :-))

Eliza Eliza

4. 9. 2010 21:25

Mardoso, doufám, že bude chutnat a že se ozveš...:-):-K

mardosa mardosa

4. 9. 2010 21:00

Vypadá výborně,mám naloženo a zítra uvidím.:-D:-D

Ivana Ch

17. 4. 2010 13:31

S lebkou s králík prodává proto aby bylo vidět že je to skutečně králík a ne něco jiného. Třeba nutrie, nebo znám případ, kdy jeden dotyčný místo králíka dodal kocoura. Víc se o tom rozepisovat nebudu protože to je fakt fialový hnus.

lida

1. 3. 2010 22:23

Králík se prodává s hlavou,aby bylo vidět podle zubů, že je to králík a ne kočka.

Eliza Eliza

30. 8. 2009 18:01

Dancicko, potěšení je i na mojí straně. Děkuju za odezvu!! :-)

dancicka dancicka

30. 8. 2009 12:50

Opravdova delikatesa!!! Jeste ted se celi oblizujeme:-8. Diky moc za tip na takovou mnamku:-)

Marta Marta

1. 4. 2009 17:10

docela jsem se tu nasmála :-))
Eli, posílám bod :yes:, takhle upravené masíčko nemůže být jinak než vynikající :-p

Eliza Eliza

29. 3. 2009 19:53

No, je pravda, že jsem jednou koupila celého králíka (nechápu, proč ty chudinky prodávají i s lebkou :-(() a bylo masa méně, než na těch dnešních čtyřech stehýnkách. Byl to trochu anorektik...:-* Navíc ho musel naporcovat manžel a já si ve vedlejší místnosti zacpávala uši, abych neslyšela to křupání kostiček...:-S Tak to už si raději nezopakuji - stehno přece jen vypadá jako kus masa a ne jako mrtvé zvířátko...;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 3. 2009 19:14

Eli, kdybych sehnala jen stehna, vzyla bych je. Sem tam snad jsou, ale je to hrůza, ta cena. Donedávna nám je dodával švagr z Lechotic, ale zrušil chov, kvůli nemocím králíků, takže už nemám odkud brát.:-//

Eliza Eliza

29. 3. 2009 18:30

Jani, to jsi mě pobavila...dostihové kobyly...:-D
Ten můj králík byl tedy taky ze supermarketu, ale překvapil mě svojí baculatostí (tedy baculatostí svých stehýnek), tak jsem ho koupila. Určitě se nedá srovnat s domácím, ale kde bych k domácímu přišla, že...?
Děkuju za bodíky, jste milé (-í) :-):-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

29. 3. 2009 18:23

No,Eli, králíka, to my můžeme, ale ne ty dostihové kobyly z hypermarketů tady:-( Ale jinak ti plus právem patří!:yes::yes:

Bibinka Bibinka

29. 3. 2009 16:17

Elizo, já bych si ho taky tak daláááá, máme ho rádi a jak říká Jenda1, máme ho k dispozici velmi málo a když už peču ho s bůčkem, nebo uzeným se zelím, nebo špenátem... Hodně si tu dobrotu užíváme-je nám vzácná, škoda.:-// Králíka zásadně nekupuji, protože je nekřesťansky drahej nato že vypadá jak podvyživený chcípáček:-O;-)Bod jasnej i za ty fotky.:yes:

Eliza Eliza

29. 3. 2009 16:04

Děkuji Vám za body :-). Já jsem se na králíkovi v podstatě učila vařit :-). Když jsem se poprvé vdala, moc jsem toho neuměla a protože jsme oba studovali, vařila jsem víceméně z darovaných surovin - no a jeho rodiče chovali králíky ;-). Dělala jsem z králičího masa snad všechno...:-D:-D Teď ho také nedělám moc často (už ho musím kupovat...;-)) a když, tak ho peču.

Jenda1 Jenda1

29. 3. 2009 15:43

Králíka mám moc rád, jenže se mi do kuchyně dostane tak zřídka, že dělám klasiku. Pečený s kouskem bůčku, prošpikovaný domácím špekem, cibule, česnek, sůl, kmín, pepř.
Stehýnko vypadá skvěle, určitě musí dobře chutnat,:-p naservírované na krásném talířku (taky mám podobný).Posílám bodíka.:yes::yes::yes::-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Další recepty

Tématické fráze: králík recepty pohlreich pečený králík na horcici králík recepty podle pohlreicha pečený králík pohlreich jak naporcovat králíka recepty králík pohlreich pečený králík na česneku králík recept pohlreich králik podle pohlreicha kralík na hořtici pohlreich králík králík pohlreich pečený kralik s hořčicí nutrie recepty králík recepty recepty na králíky králík recepty podle dity recept na králíka pohlreich králík dle pohlreicha kralici stehna na horcici

Suroviny: stehno králičí, česnek, hořčice dijonská, cukr, sádlo, vývar masový, smetana ke šlehání, sůl, máslo, mouka hladká

TopRecepty.cz

Králík na česneku a hořčici

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/GZvK