Oleje bazalkové, bazalková pasta

klukodvody Kuchař: klukodvody

Doba přípravy: 5 týdnů 1.5 l Zavařeniny 9 názorů

Suroviny

1,5 litru normálního oleje bez výrazné chuti žádný olivový
4 dcl bazalky zelené
2 dcl bazalky fialové
1 hlavička česneku
4 sušené chilli papričky
Připravujeme 3 oleje a bazalkovou pastu
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do tří umytých a dobře vysušených zavařovacích sklenic dáme do jedné půlku hlavičky oloupaného česneku a 4 sušené čili papričky. Přidáme 2 dcl zelené bazalky a 1/2 litru oleje a uzavřeme.

  2. Do druhé láhve dáme to samé bez čili papriček.

  3. Do třetí láhve dáme jen fialovou bazalku a olej.

  4. Na teplém místě necháme 5 týdnů macerovat a opět protřepáváme.

    Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky.

    To, co jsme vyndali z nakládání, krásně rozmixujeme, přidáme kávovou lžičku provensálského koření a lžíci pořádnou vepřového sádla. Promícháme a uzavřeme do skleničky od dětské přesnídávky. Víc toho nebude.

Poznámka

Tak a opět - oleje jsou z bylinkářů, pasta je moje.

Nedovedete si představit, co to udělá s vaším zeleninovým nebo těstovinovým salátem, těstovinami anebo italskými pokrmy. Ocet v kulajdě anebo koprovce je prostě fajn.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Oleje bazalkové, bazalková pasta

  • Nadja Nadja

    Nějak nerozumím bodu 3) - stále se jedná o oleje a najednou octy........
    "Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky." - zalévá se to tedy octem?
    A pokud ano, tak pastu děláš z toho, co bylo v oleji nebo v octu?

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Ty:-D:-D:-D pasty se používají na saláty ,na těstoviny a někdy na naložení masa .

    Odpovědět

  • Bydzovak Bydzovak

    Ahoj. dnes jsem naložil, neb mám rád dobré saláty. Jen se chci zeptat, na co používáte tu pastu?

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Pepíku, letos mám nadúrodu bazalky a jsem rád, že ji můžu podle tohoto receptu zúžitkovat:-). Posílám šestý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:
    Jsem rád, že je tady na topreceptech další chlap:yes:.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Josefe:-)taky si občas dělám svůj vlastní olej a dle použití používám jak normální tak olivový;-).Hodnotím boďkou:-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Skvělé!:yes:

    Odpovědět

  • Vaclav Fronek Vaclav Fronek

    Josefe. Perfektní. Zjara jsem koupil semena v OSIVECH bazalek všech druhů a barev a rostou dobře. Chtěl jsem je zmrazovat, ale jak to děláš ty, tak je to prima. Taky si udělám. +bodík. Václav

    Odpovědět

  • klukodvody klukodvody(autor receptu)

    Pošlu fotku.:-D

    Odpovědět

  • Jana Dorazinová-Remková Jana Dorazinová-Remková

    No jooo, fialová bazalka:-(, jsem ráda, že se mi konečně chytla ta zelená;-)

    Odpovědět

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: cili papricky v oleji pasta z čili papriček nakládání sušených rajčat nakládání bazalky nakladani cili papricek recepty z bazalky nakládání bazalky do oleje nakladane cili papricky čili pasta recept výroba bazalkového oleje nakladana bazalka olej z bazalky čili pasta čili papričky recepty pasta z čili papričky nakládané papričky vyroba cili pasty čili papričky nakládání papriček pasta s čili papriček

Zapomněl/a jsem heslo