Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Oleje bazalkové, bazalková pasta

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50339 min Doba přípravy: 50339 min

50339 min (50339 min příprava)

7. 8. 2009 15:38

Suroviny

Porce: 1.5 l

Nutriční hodnoty

Energie56 934 kJ / 13 608 kcal
Bílkoviny4,20 g
Tuky1 500,28 g
Vláknina9,80 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 14 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy21,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Tak a opět - oleje jsou z bylinkářů, pasta je moje.

Nedovedete si představit, co to udělá s vaším zeleninovým nebo těstovinovým salátem, těstovinami anebo italskými pokrmy. Ocet v kulajdě anebo koprovce je prostě fajn.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nadja Nadja

20. 5. 2017 15:54

Nějak nerozumím bodu 3) - stále se jedná o oleje a najednou octy........
"Stejný postup jako u octů - do čistých sklenic dáme pár lupínků bazalky, dva stroužky česneku a jednu papričku do toho prvního, do druhého jen česnek a do třetí jen pár lístků fialové bazalky." - zalévá se to tedy octem?
A pokud ano, tak pastu děláš z toho, co bylo v oleji nebo v octu?

klukodvody klukodvody

6. 8. 2015 20:36

Ty:-D:-D:-D pasty se používají na saláty ,na těstoviny a někdy na naložení masa .

Bydzovak

6. 8. 2015 20:22

Ahoj. dnes jsem naložil, neb mám rád dobré saláty. Jen se chci zeptat, na co používáte tu pastu?

Jenda1 Jenda1

10. 9. 2009 15:50

Pepíku, letos mám nadúrodu bazalky a jsem rád, že ji můžu podle tohoto receptu zúžitkovat:-). Posílám šestý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:
Jsem rád, že je tady na topreceptech další chlap:yes:.

mirca75 mirca75

8. 8. 2009 06:41

Josefe:-)taky si občas dělám svůj vlastní olej a dle použití používám jak normální tak olivový;-).Hodnotím boďkou:-)

pipre pipre

7. 8. 2009 17:52

Skvělé!:yes:

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

7. 8. 2009 16:41

Josefe. Perfektní. Zjara jsem koupil semena v OSIVECH bazalek všech druhů a barev a rostou dobře. Chtěl jsem je zmrazovat, ale jak to děláš ty, tak je to prima. Taky si udělám. +bodík. Václav

klukodvody klukodvody

7. 8. 2009 16:33

Pošlu fotku.:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 8. 2009 16:26

No jooo, fialová bazalka:-(, jsem ráda, že se mi konečně chytla ta zelená;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: cili papricky v oleji výroba bazalkového oleje pasta z čili papriček nakládání sušených rajčat olej z bazalky nakládání bazalky nakládání bazalky do oleje nakladani cili papricek recepty z bazalky čili pasta recept nakladane cili papricky nakladana bazalka čili pasta vyroba cili pasty čili papričky recepty bazalka nakládání pasta z čili papričky nakládané papričky nakládání papriček čili papričky

Suroviny: olej, bazalka čerstvá, fialová bazalka, česnek, chilli paprika sušená, olej

TopRecepty.cz

Oleje bazalkové, bazalková pasta

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VPlX