Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 757 kJ / 898 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,08 g |
Tuky | 50,41 g |
Vláknina | 5,68 g |
Cholesterol | 336 mg |
Sodík | 877 mg |
Sůl | 2,02 g |
Sacharidy | 61,15 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse smícháme mouky s vejcem a špetkou soli.
Krok 2: Na vále vypracujeme TUHÉ těsto (každá mouka saje tekutinu jinak, proto přidávejte mouku dokud neni těsto opravdu tuhé.)
Krok 3: Necháme odležet.
Uzeného lososa nakrájíme najemno. Krok 4: Mozzarellu nakrájíme na jemné kostičky a smícháme s lososem a nasekanou pažitkou, lehce osolíme a promícháme. Krok 5: Těsto vyválíme na opravdu tenký obdélník. Při vyvalování neustále podsypáváme moukou, aby se těsto nepřilepilo na vál. Krok 6: Plát těsta rozpůlíme na dvě nestejně velké poloviny. Krok 7: Menší polovinu lehce potřeme rozšlehaným vejcem a vedle sebe pokládáme hromádky směsi. Krok 8: Druhou polovinou překryjeme a snažíme se vytlačovat vzduch. Jednotlivé ravioli oddělíme nožem. Krok 9: Ravioli vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 3-5 minut. Krok 10: Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olivový olej. Krok 11: Cibulku nakrájenou najemno vhodíme na pánev spolu se slunečnicovými semínky. Lehce orestujeme. Krok 12: Těstoviny vyndáváme děrovanou naběračkou a rovnou vkládáme do pánve. Krok 13: Promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme parmezán a rukolu, lehce promícháme a servírujeme. Krok 14: Můžeme ještě zakápnout olivovým olejem.
Uzeného lososa nakrájíme najemno. Krok 4: Mozzarellu nakrájíme na jemné kostičky a smícháme s lososem a nasekanou pažitkou, lehce osolíme a promícháme. Krok 5: Těsto vyválíme na opravdu tenký obdélník. Při vyvalování neustále podsypáváme moukou, aby se těsto nepřilepilo na vál. Krok 6: Plát těsta rozpůlíme na dvě nestejně velké poloviny. Krok 7: Menší polovinu lehce potřeme rozšlehaným vejcem a vedle sebe pokládáme hromádky směsi. Krok 8: Druhou polovinou překryjeme a snažíme se vytlačovat vzduch. Jednotlivé ravioli oddělíme nožem. Krok 9: Ravioli vhodíme do vroucí osolené vody a vaříme 3-5 minut. Krok 10: Na nepřilnavé pánvi rozpálíme olivový olej. Krok 11: Cibulku nakrájenou najemno vhodíme na pánev spolu se slunečnicovými semínky. Lehce orestujeme. Krok 12: Těstoviny vyndáváme děrovanou naběračkou a rovnou vkládáme do pánve. Krok 13: Promícháme s nastrouhanou citronovou kůrou, přidáme parmezán a rukolu, lehce promícháme a servírujeme. Krok 14: Můžeme ještě zakápnout olivovým olejem.
Zveřejněno 8. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ravioli plněné uzeným lososem a mozzarellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YR4Y
Moje poznámka
Ravioli plněné uzeným lososem a mozzarellou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YR4Y
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 15 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 21 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 22 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 3 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 10 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 11 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 12 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 13 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 14 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 17 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 17 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 17 hodinami
Tématické fráze:
raviolli plněné uzeným,
ravioly s lososem,
ravioli s lososem,
lilek s uzeným lososem,
plněné ravioli,
plněné ravioli s lososem,
recept na plněné ravioly,
testoviny plněné uzeným,
ravioli plněné mozzarelou
Suroviny:
vejce,
mouka hladká celozrnná,
mouka hladká,
losos uzený,
sýr mozzarella,
pažitka,
cibulka jarní,
olej olivový,
parmazán,
kůra citronová,
semínka slunečnicová,
rukola
Komentáře (5)
No, kdo by to řek...
Díky
např. tady:
http://www.galbani.se/locator.cfm?pageid=2420&prod...
No, znám mozzarellu, průmyslovou mozzarellu a bůvolí mozzarellu
Ale co je to lehká mozzarella? Nevím