Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 47 393 kJ / 11 327 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 176,54 g |
Tuky | 603,61 g |
Vláknina | 13,50 g |
Cholesterol | 2,36 g |
Sodík | 1,77 g |
Sůl | 4,62 g |
Sacharidy | 1 290,43 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vejce s cukrem vyšleháme do pěny, po lžících zašleháme olej. Mouku, ořechy, prášek do pečiva smícháme dohromady a na střídačku s vodou lehce vmícháme do vaječné pěny. Vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy a na 175 stupních pečeme asi 50 minut.
Krok 2: Krém:
Z mléka, mouky, vanil.cukru uvaříme hustou kaši do které vmícháme tuk a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme do hladka kaši a dochutíme rumem. Krok 3: Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty, pokapeme rumem, potřeme marmeládou, krémem a dáme na sebe. Trochu krému si necháme, tím potřeme celý povrch a boky dortu. Dáme do chladna stuhnout. Krok 4: Mezitím si uděláme marcipán, cukr s mlékem si prosejeme na vál, přidáme vodu, olej, med, tresť a vypracujeme hladkou tuhou hmotu. Krok 5: Vodu nepřidáváme, ale ruce si máčíme ve vodě asi tak 3x až 4x. Krok 6: Mezi dvěma mikroteny si hmotu rozválíme na sílu asi 4 mm a potáhneme celý dort, uhladíme. Se zbytku marcipánu barvíme a tvoříme ozdoby na dotvoření dortu. Na dort je přilepujeme pouze tak, že si místo potřeme trochu vodou, ale ne moc.
Z mléka, mouky, vanil.cukru uvaříme hustou kaši do které vmícháme tuk a necháme vychladnout. Máslo s cukrem vyšleháme do pěny, zašleháme do hladka kaši a dochutíme rumem. Krok 3: Vychladlý korpus rozkrojíme na tři pláty, pokapeme rumem, potřeme marmeládou, krémem a dáme na sebe. Trochu krému si necháme, tím potřeme celý povrch a boky dortu. Dáme do chladna stuhnout. Krok 4: Mezitím si uděláme marcipán, cukr s mlékem si prosejeme na vál, přidáme vodu, olej, med, tresť a vypracujeme hladkou tuhou hmotu. Krok 5: Vodu nepřidáváme, ale ruce si máčíme ve vodě asi tak 3x až 4x. Krok 6: Mezi dvěma mikroteny si hmotu rozválíme na sílu asi 4 mm a potáhneme celý dort, uhladíme. Se zbytku marcipánu barvíme a tvoříme ozdoby na dotvoření dortu. Na dort je přilepujeme pouze tak, že si místo potřeme trochu vodou, ale ne moc.
Zveřejněno 18. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dort pro hokejového fandu.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBj7
Moje poznámka
Dort pro hokejového fandu.
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QBj7
Nejnovější recepty
Vepřová plec s chorizem a fazolemi
Přidáno před 59 minutami
Alsaský cibulový koláč podle Z. Pohlreicha
Přidáno před 6 hodinami
Hrstková polévka s majoránkou
Přidáno před 19 hodinami
Bramborové knedlíky, cuketové zelí a grilované klobásky
Přidáno před 21 hodinami
Mleté maso se zelím à la holubky
Přidáno před 21 hodinami
Zavařená směs na špagety
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Extra rychlé lívance
Helusadolezusacz před 1 hodinou
Zimní polévka z mrkve a červené čočky
Subovi před 2 hodinami
Masové kuličky po švédsku
Anetus před 3 hodinami
Vylepšená česnečka
MilosCz před 3 hodinami
Nejjednodušší tvarohové těsto na ovocné knedlíky (bez vejce)
Fitulka před 3 hodinami
Zapečené brambory s cuketou a smetanou
jitkamore před 4 hodinami
Besan barfi (indický dezert z cizrnové mouky)
AndreaMachacova před 5 hodinami
Srbské rizoto z mletého masa
DvorMar před 7 hodinami
Strouhání, drobení, mrvenička - zavářka do polévky
Fitulka před 7 hodinami
Tématické fráze:
dort hokej,
dort pro hokejistu,
marcipánový hokejový dort,
hokejista z marcipánu,
dort s hokejistou,
dorty pro hokejisty,
ozdoby na dort hokejista,
marcipánový dort pro hokejistu,
dort hokej,
dorty hokej,
hokejista z mandlovky na dort,
marcipanovy dort s hokejisty,
dort hokejista,
dort slavie hokeje,
dort s hokejista,
dort pro fandu slavie,
dorty pro hokej,
ozdobeni dortu slavia,
dort pro maleho hokejistu,
marcipánový hokejista
Suroviny:
vejce,
cukr krupice,
voda,
olej,
prášek do pečiva,
mouka polohrubá,
ořechy vlašské,
máslo,
cukr moučkový,
mléko,
mouka polohrubá,
cukr vanilkový,
tuk 100%,
rum,
marmeláda rybízová,
cukr moučkový,
mléko sušené polotučné,
voda,
med tekutý,
olej,
tresť mandlová sladká,
potravinářské barvivo
Komentáře (2)