Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 912 kJ / 457 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 11,78 g |
Tuky | 33,43 g |
Vláknina | 11,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 34 mg |
Sůl | 0,04 g |
Sacharidy | 21,54 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bramborové kuličky: Brambory oškrabeme a nastrouháme. Zahustíme moukou nebo krupicí do potřebné konzistence na tvarování kuliček a osolíme.
Krok 2: Vytvoříme malé kuličky, které ihned házíme do silně vroucí vody.
Krok 3: Po vyplavání na povrch by měly být uvařené, ale ne rozvařené, ještě jsou pevné. Slijeme, odstavíme.
Krok 4: Nyní smícháme přísady na zálivku a vymícháme. Zeleninu si nakrájíme na kousky, pár pěkných kousků odložíme na ozdobu.
Krok 5: Filé obalíme v sezamových semínkách a opepříme. Opečeme na rozpáleném tuku, osolíme.
Krok 6: Současně uvařené kuličky vhodíme do rozpálené pánve s malým množstvím tuku, kam jsme ještě vhodili semínka dle naší chuti. Pěkně obalíme a kuličky ještě opečeme.
Krok 7: Na talíř vložíme zeleninu, kterou posypeme opraženými semínky a zlehka zalijeme zálivkou. Pak přidáme filé a kuličky.
Krok 8: Pokud bramborové kuličky zbudou, nevadí, dají se zmrazit. Je to vlastně obdoba slovenských halušek, jen jiný tvar.
Zveřejněno 31. 1. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Filé se salátem a semínkovým posypem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/njMY
Moje poznámka
Filé se salátem a semínkovým posypem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/njMY
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 13 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 13 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 13 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 13 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 13 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 15 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 15 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 17 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 19 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 19 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 19 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 20 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 20 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 21 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 21 hodinami
Tématické fráze:
file se zeleninovym salatem,
zahuštění polohrubou moukou,
salát z file mám ráda recepty,
rybí filé se salátem,
file obalené v sezamu,
filé s zeleninovým salátem,
rybi file recept su
Suroviny:
mořská štika,
semínka sezamová,
semínka lněná,
salát little gem,
rajče cherry,
paprika čerstvá žlutá,
pepř citronový,
sůl,
olej sezamový,
semínka sezamová,
semínka lněná,
krém balsamico,
brambory,
krupice,
sůl,
semínka sezamová
Komentáře (37)
MajaV: Jsi velmi laskavá, že už to řešit nebudeš. Jen pro upřesnění a fakt už naposled,k filátku jsem si já osobně těch pidikuliček dala cca 6, ostatní asi 10-15 (já sobě ani jim to čestný pijonýrský nepočítala, tak promiň
Děkuji za diskuzi
No ale už to nebudu řešit, není to důležité
Takže se za své pochybnosti omlouvám. Pokud nevadí, dávám fotku
maris: hosta: jsem ráda, že se mi kuličky povedly na fotce tak, že vypadají jako pravidelné. Ale opravdu nebyly. Nenapadlo mne udělat spešl fotku jednoho knedlíčku, který se skutečně spíš podobá na chlupáčka. Jinak, já použila na knedlíčky polohrubou mouku, v orig.receptu je ale uvedená krupice (tu jsem neměla)
S těstem se musí jednak pracovat rychle a jednak, když to pak po uvaření nesníte a nedáte do mrazáku, tak po ohřátí třeba za 4 hodiny, jsou gumové, proto píšu o zmražení. Z vařených brambor také dělávám knedlíky, tohle je ale chuťově fakt jinde, tyto ze syrových lze i zapékat, ale po zapečení jsou trošku tužší, takže to moc nezapékám.
cathleen: Jinak je to fakt obdoba naší jizerskohorské speciality, já se mrknu, zda tu stejný recept není, když tak ho přidám. Mám ale pocit, že stejné těsto na frchcouňáky jsem tu viděla - prostě syrový brambor, hrubá mouka, strouhanka, vejce, libeček - ten není nutný, u mě jo
Nechci, aby tu zas byla řada komentíků, že se sem přidávají furt dokola stejné recepty. Jo a z té vody po uvaření knedlíků se dělá polévka - ten recept tu mám - jako Psí vejkrop
https://www.toprecepty.cz/recept/8215-polevka-po-v...
maris: u človška, který má alespoň tři identity a veřejně se tu chlubí, že mu po stole mezi jídlem běhají myši, mě už nepřekvapí nic.