Treska (filé) se sezamovou krustou

iunka Kuchařka: iunka

Doba přípravy: 30 min 2 porce Ryby 0 názorů

Suroviny

4 kousky aljašské tresky
citron - šťáva
sůl
hrst strouhanky
4 lžičky sezamových semínek
3 lžičky sójové omáčky
máslo
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Filé osušíme, zakapeme citronovou šťávou, osolíme a necháme chvíli odpočinout.

  2. Mezitím si na pánvičce nasucho opražíme sezamové semínka do světle hnědé barvy, zalijeme sójovou omáčkou, promícháme a zasypeme strouhankou, kterou také chvilku opražíme.

  3. Rybu obalíme ve směsi strouhanky, jemně vtlačíme a vložíme na plech vyložený pečícím papírem, na který jsme dali plátky másla.

  4. Pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů asi 10 minut, poté opatrně otočíme a pečeme ještě dalších 10 minut. Můžeme podávat třeba s bramborovou kaší.

Poznámka

Já jsem to pekla v konvektomatu 20 minut na 150 stupňů, takže jsem nepotřebovala vykládat pečícím papírem. Ale na plechu nebo v pekáčku by se to asi přichytilo, tak proto jej uvádím. Při otáčení postupujte opravdu opatrně, ať vám krusta z ryby nespadne. Uvažovala jsem také, že by ryba šla obalit v mouce, vajíčkách, směsi strouhanky a osmažit, vyzkouším třeba příště :-)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 26 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Treska (filé) se sezamovou krustou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: filé v krustě recepty z konvektomatu treska se sezamem rybi file s krustou zapecene file s krustou recepty v konvektomatu recepty do konvektomatu recepty na vaření v konvektomatu treska v konvektomatu zapecene file s krustou jak osmazit file rybí filé se sezamem recepty v konvektomatu ryby filé v konvektomatu filé na másle v konvektomatu losos v sezamové krustě na pórkovém lůžku zapecene rybi file s krustou file se sezamem jak obalit aljašskou na tresku rybí filé v krustě