

Pstruží filé v koprové smetaně
Doba přípravy: 15 minut 2 porce Ryby 2 názory
Suroviny
- 2 filátka ze pstruha
- citron
- 100 ml smetany ke šlehání
- čerstvá petrželka
- čerstvý kopr
- sůl
- pepř
- máslo + olej
Postup přípravy receptu
Očištěné filé osolíme, opepříme a pokapeme šťávou z citronu. Vetřeme nasekanou petrželku. Rozehřejeme kousek másla s kapkou oleje a přidáme filátka kůží dolů. Přihodíme k tomu 2 kolečka citronu.
Krátce opečeme z obou stran a i s citronem vytáhneme. Do výpeku přilijeme smetanu a nasekaný kopr. Povaříme asi dvě minuty do zhoustnutí.
Servírujeme omáčku a na to položíme rybičku.
Podáváme s uvařenými brambory a opečeným citronem nebo jen s pečivem.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek