Bylinkové file zahrabané v bramborách

Suroviny 4 porce

10 velkých brambor
0,5 kg pangase (zhruba 3 filety)
4 stroužky česneku
2 velké cibule
citrón
1/2 PL tymiánu
1/2 PL bazalky
1/2 PL provensálských bylinek
1/2 PL sladké mleté papriky
1/2 PL kari
trochu koření na gyros
sůl
máslo na vymazání pekáče
2 PL olivového oleje
smetana
Niva

Postup přípravy receptu

  1. Pangase nakrájíme na nudličky a dáme do mísy. Posolíme a zakápneme šťávou z půlky citronu. Poté přidáme tymián, provensálské bylinky, bazalku, sladkou papriku, kari koření, prolisovaný česnek a olivový olej. Vše velmi dobře promícháme.

  2. Poté dáme uvařit brambory ve slupce a rybku necháme po dobu vaření brambor pěkně nakládat. Po uvaření brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vyskládáme půlku brambor na dno pekáčku, nasolíme a posypeme jemně kořením na gyros.

  3. Na to rovnoměrně poklademe naloženou rybku a zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Navrstvíme zbytek brambor, opět posolíme a poprášíme kořením na gyros a zasypeme druhou nakrájenou cibulí.

  4. Dáme péct při 180°C na cca 60 minut. Asi tak 15 minut před dopečením zasypeme nivou a zalijeme smetanou a dáme dopéct.

Poznámka od kuchařky

Můj dnešní experiment, tak ať chutná :-)

Podávejte např. s rajčatovým salátem

Komentáře k receptu Bylinkové file zahrabané v bramborách

Tématické fráze: file recepty recepty na file recept na file zahrabané maso file recept filé bylinky filé recepty na bylinkách vše o bramborách recept file recepty file file na bylinkách file a brambor recepty,file filé vaření file zahrabané maso recept recepty na zahrabané maso file cibule brambory file jak dlouho vařit bylinkové recepty na ryby