

Bylinkové file zahrabané v bramborách
Suroviny 4 porce
- 10 velkých brambor
- 0,5 kg pangase (zhruba 3 filety)
- 4 stroužky česneku
- 2 velké cibule
- citrón
- 1/2 PL tymiánu
- 1/2 PL bazalky
- 1/2 PL provensálských bylinek
- 1/2 PL sladké mleté papriky
- 1/2 PL kari
- trochu koření na gyros
- sůl
- máslo na vymazání pekáče
- 2 PL olivového oleje
- smetana
- Niva
Postup přípravy receptu
Pangase nakrájíme na nudličky a dáme do mísy. Posolíme a zakápneme šťávou z půlky citronu. Poté přidáme tymián, provensálské bylinky, bazalku, sladkou papriku, kari koření, prolisovaný česnek a olivový olej. Vše velmi dobře promícháme.
Poté dáme uvařit brambory ve slupce a rybku necháme po dobu vaření brambor pěkně nakládat. Po uvaření brambory oloupeme a nakrájíme na kolečka. Vyskládáme půlku brambor na dno pekáčku, nasolíme a posypeme jemně kořením na gyros.
Na to rovnoměrně poklademe naloženou rybku a zasypeme na kolečka nakrájenou cibulí. Navrstvíme zbytek brambor, opět posolíme a poprášíme kořením na gyros a zasypeme druhou nakrájenou cibulí.
Dáme péct při 180°C na cca 60 minut. Asi tak 15 minut před dopečením zasypeme nivou a zalijeme smetanou a dáme dopéct.
Poznámka od kuchařky
Můj dnešní experiment, tak ať chutná :-)
Podávejte např. s rajčatovým salátem
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Bylinkové file zahrabané v bramborách
-
musím někdy vyzkoušet
-
-
Dobrá kombinace a pěkně vydařený recept
+4
-
pěknej recept
a krásnej porcelán
-
Janičko děkuji. Jen nevím jak to mám přendat, aby byla hlavní
Špatně jsem je poskládala...
-
Zuzko, tvůj experiment nemá chybu. Dala bych tu třetí fotku, jako hlavní. Recept určitě vyzkouším, díky.