Ghí z ranče
Přepuštěné máslo, které používaly již naše babičky, znovu získává na oblibě. Při přepouštění získáme čirý žlutý tuk s vyšším bodem přepalování, než má běžné máslo. Navíc má zajímavou jemně oříškovou chuť a oproti máslu i delší dobu trvanlivosti.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 782 kJ / 1 860 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 1,75 g |
| Tuky | 205,00 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 638 mg |
| Sodík | 5 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 2,00 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 31. 3. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ghí z ranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GrAy
Moje poznámka
Ghí z ranče
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/GrAy
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 7 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 8 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 10 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 13 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 3 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 6 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 7 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 9 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 10 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 10 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 11 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 12 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 12 hodinami
Tématické fráze:
recept na ghí,
postup přepouštění másla,
recept našich babiček na přepouštění másla,
ghí recept,
co stojí přepuštěné máslo,
ghí na smažení,
postup přepouštění másla videorecept,
jak dělat ghi,
přepuštěné máslo ghí videorecept,
přepouštění másla z domácího mléka,
teplota přepouštění másla,
zbytek po výrobě ghí,
přěpouštění másla postup,
příprava ghí videorecept,
co se zbytkem po výrobě na ghí,
jak dělat ghí máslo,
pěna z ghi,
bilkovina z ghí,
česnekové ghí,
je ghi zdravější než olej
Suroviny:
máslo
Komentáře (12)