Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí pizzy od Krkovičky

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

krkovicka.x krkovicka.x

Snadný

Suroviny

Porce: 2 ks

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 615 kJ /
1 103 kcal
Bílkoviny34,25 g
Tuky18,88 g
Vláknina9,32 g
Cholesterol 45 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,13 g
Sacharidy194,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Droždí rozdrobte, přidejte k němu 3 lžíce vlažné vody a špetku cukru. Nechte vzejít kvásek. Mouku nasypte do mísy, podél okrajů nasypte sůl a do středu vlijte droždí. Přidejte cukr, olej a pomalu přilévejte vodu. Vidličkou vše dobře promíchejte. Těsto zpracovávejte rukou 5 až 10 minut. Podle potřeby přidejte vodu nebo mouku. Těsto musí být hladké a vláčné. Pak z něho vytvarujte bochánek. Dejte ho do mísy, potáhněte fólií nebo přikryjte vlhkou utěrkou. Těsto nechte 1 až 2 hodiny kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem. Krok 2: Těsto rozdělte na dva bochánky, vyválejte do požadovaných tvarů a dejte na plech s předem připraveným pečícím papírem.Vyválené těsto potřu sugem, pokladu salám nebo šunku, anglickou a postupuji podle vlastní chuti a fantazie, nahoru dám sýr (Hermelín, mozzarellu, parmazán atd.). Krok 3: Pečeme ve vyhřáté vrchní třetině trouby (vrch i spodek) na 250°C asi 7-9 minut.

Zveřejněno 21. 4. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pizzy od Krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1NN0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Domácí pizzy od Krkovičky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1NN0

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

zdenko, já si samozřejmě nemyslím, že je to z krkovičky :-D jenom občas člověk některé texty přečte v rychlosti, tak se kolikrát zarazím :-8 Nemyslela jsem to smrtelně vážně, asi jsem měla přidat smajlíka, on ten psaný text si opravdu ostatní můžou vyložit všelijak. :-8

Petra:to jste mě pobavila, "od Krkovičky" myslet,že je to z krkovičky,no teda :-D Mně to vůbec nevadí,aspoň vím hned od koho to je a že v tomto případě se můžu těšit na dobrotu.

Ale joo, napadlo. . . :-Q Ale je tu spousta kuchařek, které svůj "rukopis" otisknou do fotky pokrmu. Kolikrát hned vím, od koho recept je. Zviditelnění copyrightu u nich netreba. Ale dobrá, jsou to Tvé a některé i pro mně hezké recepty a já to respektuju. ))))))

Je fakt že mě to taky mate, kolikrát mám pocit že ten recept obsahuje krkovičku.

Pajaja: Petra:
Krkovička???
No, asi vás nenapadlo, že je to "Copyright", že ;-)

casino: Od mích 19 let mi říkají Krkovička, je to moje přezdívka již hodně let a proto k některým receptům přidávám od Krkovičky stejnou řádku let.:-):-p

Proč ke každému svému receptu připojuješ ten úsměvnej dovětek "od Krkovičky"? Je to na tom to nejpodstatnější? Každý přece vidí, od koho recept je, když ho rozklikne. . . Trochu mě to odrazuje. :-O

Pajaja: Některé recepty mám takto označené už z dřívějška.

:-? krkovicka.x: 1 stroužek našprtaného česneku :-? Znamená to utřeného či rozdrceného nebo něco jiného?
Našprtaného či našroceného znám jen žáčka, který se učivo nadřel.

Nadja: Nožem našprtaného, že se nožem jezdí po česneku a tvoří se hmota. Strašně rád hraji i stolní hru šprtec, kde se jezdí šprtátkem po hrací ploše, tedy šprtá.:-)

Tématické fráze:
domácí pizza, recept na domácí pizzu, recepty domácí pizza, pizza recept, domácí pizza obrázky, recept na pizzu

Suroviny:
mouka hladká, smetana, olej olivový, droždí, sůl, cukr, protlak rajčatový, koření oregáno, sůl, pepř, česnek, voda

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu