Chléb se žitnou lámankou

Suroviny

370 g vody
lžíce oleje
2 lžičky soli
lžička kmínu
110 g žitné celozrnné mouky (hodně hrubá, až lámanka)
90 g hladké mouky
300 g pšeničné chlebové mouky
10 g droždí
vrchovatá lžíce hustého žitného kvásku

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny dáme do pekárny v pořadí tekuté, sypké. Droždí a kvásek až nahhoru na mouku, odděleně od sebe.

  2. Zapneme program Celozrnný.

Poznámka od kuchařky

I přes opravdu hrubě mletou žitnou mouku z malého mlýna (jsou v ní i kousky obilek) je chleba hodně nadýchaný, měkký a pružný. Kousky zrna jsou ve střídě vidět jako tečkování.

Další recepty na stránkách Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Komentáře k receptu Chléb se žitnou lámankou

Tématické fráze: žitná lámanka pšeničný kvásek žitná lámanka recept recepty s lámankou