Žitný chléb

cathleen Kuchařka: cathleen

Slané pečivo 2 názory

Suroviny

Rozkvas:
40 g žitného kvásku
220 g vody
220 g žitné chlebové mouky
- vše smícháme a v teple necháme 10-12 hodin vykynout
dále:
320-400 g vody
450 g žitné chlebové
2,5 rovné lžičky soli
kmín
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. K hotovému rozkvasu přidáme zbytek surovin, jen dobře promícháme a ihned těsto uložíme do sádlem vymazané chlebové formy (délka formy je asi 30 cm) vykynout.

  2. Po 1-3 hodinách vložíme formu i s vykynutým těstem do vyhřáté trouby a upečeme (210°C/40-45 minut, pak z formy opatrně vyklepneme na mřížku v troubě a asi 15 minut dopečeme).

  3. Upečený chleba necháme vychladnout na mřížce na stole a krájíme ho nejdřív až po 12 hodinách.

Poznámka

Pekárnománie -> www.pekarnomanie.cz

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 59 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Žitný chléb

Tématické fráze: žitný chléb recept rozkvas zitny rozkvas recept na žitný chléb žitný chléb do formy rozkvas na chleba chléb bez rozkvasu žitný chléb chleb z rozkvasu zitny chleba chlebový rozkvas priprava rozkvasu zitny chleba recept recepty žitný chléb chleba z rozkvasu rozkvaz na chleba chleba rozkvas domaci chleb rozkvas recept na rozkvas hrnkovy žitný chléb