Linguine s česnekovou kapustou a bílými fazolemi
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 1 621 kJ / 387 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 9,09 g |
Tuky | 21,40 g |
Vláknina | 16,61 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,70 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 33,99 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recepty z malé kuchyně také na http://www.mojetara.cz/recipe/lunguiny-s-cesnekovo...
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 6. 2016 12:33
cathleen: Tady chybu nemám, jinde (u pomalého kuřete) je to diskutabilní, ale už jsem odpověděl. Omluva za pozdní reakci. byl jsem ten moment v kuchyni, ne u počítače
16. 6. 2016 10:59
mojetara: decentní soliči (pěkný název ) tady máš u soli možná chybu (?) - psala jsem ti tam už včera, možná sis nevšiml
https://www.toprecepty.cz/recept/48379-pomale-kure...
https://www.toprecepty.cz/recept/48379-pomale-kure...
16. 6. 2016 10:35
mojetara: Já jsem rozhodně ráda, že se tu i normálně dá debatovat k věci, slušně, přínosně, bez nějakých invektiv nebo dokonce urážlivých komentářů, i když jsou různé názory , dyk určitě víš, že se tu a tam něco takového objeví
tejaja: Zajímavý odkaz
tejaja: Zajímavý odkaz
16. 6. 2016 10:34
mojetara: Plne s tebou súhlasím.
16. 6. 2016 10:22
tejaja: Díky za info a rozšiřování obzorů. Netušil jsem, že se vaření nesolených těstovin stane tak diskutovaným, každopádně si trvám na svém – těstoviny v tomto případě vařím bez soli, kdo to bez toho nevydrží, může solit, může ubrat sůl jinde nebo přesolit. Osobně jsem spíše decentní solič, protože chci vychutnat i jiné chutě než slanost.
16. 6. 2016 10:13
Nechcem rozširovať ďalej debatu o soli, ale zhodou okolností som dnes našla čosi o soli, možno to zaujme aj iných.
http://www.fzv.cz/wp-content/uploads/2015/01/preze...
http://www.fzv.cz/wp-content/uploads/2015/01/preze...
12. 6. 2016 21:40
Jitkas: Aha. Tak, jak myslíte.
12. 6. 2016 21:38
Varit testoviny bez soli, je jako upect chleb a neosolit testo, opravdu zvlastni, ale proti gustu a mozna zdravotim problemum nemam namitky. Jen me zarazi vyraz "linguiny", nevim proc, ale kdyz "linguiny" , tudiz i "penny", "farfally" a treba "lasagny"??
12. 6. 2016 15:28
mojetara: diskuze se rozběhla víc než jsme čekali
12. 6. 2016 13:53
maris: Netušil jsem, jak mi to tady osolíte Ale aspoň si můžeme vybrat jestli solit, nesolit a tak. Já v tomhle receptu prostě těstoviny nebudu solit, ale záleží na každém z nás, co si z receptů vybereme a jak je nakonec dáme dohromady. Výsledek je určitě jasný: dobré jídlo a dobrá chuť.
12. 6. 2016 08:44
Já bych to udělala stejně, méně přisolila ostatní / tady kapustu /, ale těstoviny bych určitě ve slané vodě vařila, jsou chutnější. No, záleží na tom, jak je člověk zvyklý.
12. 6. 2016 08:39
spagetka: Áno, len do tej dávky musíš započítať aj soľ, ktorú máš v potravinách hotových, teda v chlebe, pečive, a iných polotovaroch. Ak použiješ konzervovanú zeleninu, atd. Okrem toho chlorid sodný sa nachádza prirodzene v každej potravine. Ak sa človek stravuje pestro, je to ok.
12. 6. 2016 08:34
spagetka: raději bych (kdybych musela dávat pozor na množství soli) osolila méně to, co přidám k těstovinám. Ty vařím ve slané vodě, stejně tak, jako solím těsto na chleba - bez soli je opravdu nechutný.
12. 6. 2016 08:19
Já těstoviny také vařím ve slané vodě. Myslím si, že solím poměrně málo, jenže ve špitále naopak manželovi zjistili silný nedostatek sodíku , takže měl na stolku mističku soli, aby si přisoloval. Informovala jsem se, jak to poznat, co se v těle děje. Ono je špatné nesolit nebo přesolovat. Denní dávka soli by prý měla být 550 mg, takže asi půlka gramu. (tak miniaturní váhu ale nemám ), takže kořením dál dle chuti, využívám i bylinek. Ale 1 KL prý obsahuje asi 2 g sodíku, takže z toho si to lze už nějak odvodit.
12. 6. 2016 08:01
maris: Maruška, tiež som si už dávno odvyxkla variť cestoviny v osolenej vode. Konzumujeme príliš veľa soli. Je to vec zvyku, po 2-3 týždňoch ti to nepríde málo slané, práve naopak, zistíš, že potraviny majú každá inú chuť, neprebije ich chuť soli.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Rybí kari s fazolkami a hráškem
Přidáno před 14 hodinami
Koláč s ovocem (z domácí pekárny)
Přidáno před 15 hodinami
Domácí králík na smetaně s houbami
Přidáno před 17 hodinami
Vepřové ledvinky dušené na cibuli se slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Žloutková polévka s řapíkatým celerem
Přidáno 19. 5. 2024 19:52
Kuřecí špízy s kapustou
Přidáno 19. 5. 2024 14:38
Právě bylo uvařeno:
Šunkofleky
Grecmanova uvařila před 4 hodinami
Šlehačková bublanina
Beruna uvařila před 8 hodinami
Meruňková marmeláda
LucietaTom uvařila před 9 hodinami
Kosmatice v banánovém těstíčku
Kava 2 uvařila před 9 hodinami
Palačinková roláda s tvarohem
Alena Cerna uvařila před 9 hodinami
Topinky s pikantní kuřecí směsí
KatkaCechova uvařila před 10 hodinami
Vepřová plec na hořčici
barypb uvařil před 10 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
IvanKoz uvařila před 12 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
kristeena uvařila před 12 hodinami
Kopřivový sirup
Hranolka12 uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Čínské placičky: Křehká a šťavnatá směs vepřového a kuřecího masa se potřebuje předem naležet v speciální marinádě
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Pět rychlých večeří na všední dny: Pikantní těstoviny s fetou, smažené tousty plněné sýrem nebo rychlé kuře s omáčkou
Další recepty
Tématické fráze: linguiny linguiny s linguiny s houbami co jsou linguiny fazole solit nebo nesolit linguine jak varit česneková bageta z penny
Suroviny: kapusta, těstoviny, česnek, fazole bílé, olej olivový, voda, těstoviny, pepř, sůl
Linguine s česnekovou kapustou a bílými fazolemi
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QGPL
17 názorů