Závin s hokkaido-jablečnou náplní

Anna Kocikova Kuchařka:

Doba přípravy: do 60 minut PT1H00M 2 záviny Moučníky , Záviny, rolády 6 názorů

510

Suroviny

400 g listového těsta
300 g na hrubých slzičkách nastrouhané dýně Hokkaido
500 g na hrubých slzičkách nastrouhaných jablek
1 šálek rozinek
¾ šálku slunečnicových semínek
1 sáček vanilkového cukru
2 lžičky skořice
z 1 citronu nastrouhaná kůra
2 cm plátek másla na potření upečeného závinu
hladká mouka na posypání pracovní plochy
pečící papír
1 šálek = 200 ml
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na 1 hodinu namočíme rozinky do vody.

  2. Zapneme troubu na rozehřátí.
    Na plech položíme pečící papír.

  3. Do mísy s nastrouhanou dýní a jablky přidáme z vody vymačkané rozinky, slunečnicové semínko, cukr, skořici, kůru, vše důkladně promícháme a rozdělíme na dva díly.

  4. Těsto rozdělíme na dva díly a na pomoučené pracovní ploše vyválíme dva pláty do tvaru obdélníku. Na každý plát navrstvíme po celé ploše náplň, boční strany malinko přehneme dovnitř a zavineme do závinu.

  5. Přeneseme na připravený plech a pečeme na 175°C cca 25-30 minut (každý podle své trouby) do zlatavé barvy.

  6. Mezitím v malém kastrůlku rozpustíme máslo, kterým upečené záviny po vytažení z trouby potřeme.

Poznámka

Pokud mají dýně a jablka hezkou, zdravou slupku, nemusíme ji loupat, jen z jablek odstraníme jadřince.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Závin s hokkaido-jablečnou náplní

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo