Hovězí přední na divoko
Divokým kořením ochucené hovězí maso je dušené na cibuli a česneku s rajským protlakem, s trochou portského vína. Podáváme ho se smetanou zjemněnými mačkanými brambory s jarní cibulkou.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 294 kJ / 1 982 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 130,00 g |
Tuky | 82,86 g |
Vláknina | 23,62 g |
Cholesterol | 307 mg |
Sodík | 4,79 g |
Sůl | 12,02 g |
Sacharidy | 144,21 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso očistíme od tuku a blan, nakrájíme na větší kousky.
Krok 2: Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na kostičky, česnek rozmačkáme plochou stranou nože a posléze nasekáme nadrobno.
Krok 3: Do hrnce vhodíme cibuli, přidáme olej a dáme smažit do zlatova. Pak vhodíme maso a nasekaný česnek, promícháme a necháme dusit pod pokličkou cca 10 minut, až pustí šťávu.
Krok 4: Pak vhodíme kostku bujónu, sůl a koření, nalijeme panáka medoviny (nebo portského) a dusíme.
Krok 5: Když je maso měkké a omáčka zredukována na polovinu, přidáme protlak nebo kečup. Promícháme a provaříme, odstavíme.
Krok 6: V průběhu dušení masa oškrábeme brambory, nakrájíme na menší kostky a propláchneme. Svaříme vodu. Brambory v hrnci posypeme solí a kmínem a zalijeme vařící vodou. Dáme vařit.
Krok 7: Mezitím nakrájíme jarní cibulku včetně zelené části a posledních 7 minut před koncem vaření brambor ji k nim přidáme. Vaříme, až jsou brambory měkké.
Krok 8: Brambory slijeme, přidáme plátek másla, necháme rozpustit. Pak šťouchadlem brambory nahrubo našťoucháme.
Krok 9: Přidáme zakysanou smetanu a promícháme.
Krok 10: Na talíř dáme kopeček smetanových brambor, pár kousků masa a polijeme omáčkou.
Zveřejněno 16. 9. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Hovězí přední na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qkX2
Moje poznámka
Hovězí přední na divoko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qkX2
Nejnovější recepty
Cukeťák
Přidáno před 52 minutami
Korejský salát z okurek
Přidáno před 17 hodinami
Tortilly z přebytkového kvásku
Přidáno před 19 hodinami
Kuřecí kousky v domácí Sweet chilli omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Grilovaný ananas s karamelem a zmrzlinou
Přidáno 16. 7. 2025 17:24:59
Zapečené barbecue fazole
Přidáno 16. 7. 2025 17:22:43
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hovězí v ústřicové omáčce
SCR_Ltm před 31 minutami
Fazolový salát
Anna.Milkova před 32 minutami
Svíčková na smetaně
Kahy0 před 1 hodinou
Pečená cuketa s česnekovo-koprovým dipem
magdalenka před 1 hodinou
Rýžový nákyp
Tereziena před 4 hodinami
Slaný cuketový koláč
Markeeta před 5 hodinami
Pečená uzená makrela s cibulí a koprovými brambory
TutenOnen před 10 hodinami
Kuskusový salát - tabbouleh
Simona Maskova před 13 hodinami
Brynzová omáčka s brokolicí
Tonja před 13 hodinami
Bublanina s jogurtem
Lucie.. před 13 hodinami
Tématické fráze:
hovězí predni recepty,
hovězí přední,
hovezi predni recept,
hovezi na divoko,
recepty přední hovězí maso,
recepty hovězí přední,
hovězí maso přední recepty,
hovězí na divoko pro pamětníky,
recept hovezi přední,
recept na hovězí přední,
predni hovězí,
přední hovězí recepty,
recepty na predni hovězí maso,
přední hovězí recept,
recepty z předního hovězího,
hovězí maso přední,
recepty z předního hovězího masa,
recepty na hovězí přední,
hovězí maso přední - recepty,
hovězí maso na divoko
Suroviny:
přední hovězí,
cibule,
česnek,
olej,
bujón hovězí,
koření divočina,
medovina,
sůl mořská,
kmín celý,
protlak rajčatový,
brambory,
sůl mořská,
kmín celý,
cibulka jarní,
smetana zakysaná,
máslo
Komentáře (6)