Vepřové s olivovou omáčkou

mimosa Kuchařka: mimosa

4 porce Pomalý hrnec 1 názor

Suroviny

8 malých plátků z vepřového masa
1 větší cibule
hrst nakrájené natě z cibulky
hrst nakrájeného řapíkatého celeru
olivová omáčka Franz Josef(z Alberta)
4 kostky cukru-omáčka se mi zdála dost kyselá
pepř
sůl
zahuštění dle vlastního zvyku
olej
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibulku, vložíme maso a chvilku necháme na plameni. Poté přendáme do pomalého hrnce. Přidáme omáčku, cibulku a celer. Osolíme, opepříme a podlijeme 0,5 l vody. Hrnec nastavíme na 4 hod rychlou volbou.

  2. Po uplynutí času, nebo je-li maso měkké, vše zahustíme a dochutíme podle svých chuťových buněk.

  3. Podávala jsem s vařenými bramborami, posypanými pažitkou.

Poznámka

Omáček mají asi 4 druhy. Náhodou jsem je objevila, když jsem nevěděla, co vařit.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 34 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové s olivovou omáčkou

Tématické fráze: vepřové platky s olivovou omáčkou olivová omáčka veprove maso s olivovou omáčkou recept na mrkvovo olivovou omacku