Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šanghajské kuře na česneku

Asijská kuchyně se vyznačuje plnou chutí, kterou tvoří typické omáčky. Delší doba marinování zaručí, že maso bude krásně křehké a šťavnaté. Hotový pokrm servírujeme s uvařenou jasmínovou rýží.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marps Marps

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 20 min + 24 hodin uležení masa

35 min (15 min příprava + 20 min tepelná úprava, + 24 hodin uležení masa)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 942 kJ /
942 kcal
Bílkoviny124,88 g
Tuky28,27 g
Vláknina6,20 g
Cholesterol 424 mg
Sodík 3,13 g
Sůl6,96 g
Sacharidy44,25 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Stehenní řízky očistíme od tuku a chrupavek a nakrájíme na větší kousky. Krok 2: Vložíme do misky, přidáme česnekovou pastu, ústřicovou omáčku, vejce a lžíci Solamylu. Zamícháme, promícháme, aby se maso obalilo a necháme v lednici uležet 24 hodin. Krok 3: Ve woku rozpálíme olej a naložené maso v něm opečeme dozlatova. Opečené maso vyjmeme a dáme do kastrůlku. Krok 4: Na zbylém oleji orestujeme pórek a zeleninu, zalijeme směsí ze lžíce Solamylu, lžíce ústřicové omáčky a dvou lžic sójové omáčky. Krok 5: Přidáváme převařenou vodu, dokud není omáčka správně hustá. Omáčku pak nalejeme do kastrůlku s kuřecími kousky, lehce promícháme a necháme vsáknout vůni. Krok 6: Doprostřed talíře dáme uvařenou rýži a nahoru přidáme kuře se zeleninovou omáčkou.

TIP: Jaké jsou druhy rýže - přehled a tipy na recepty

Zveřejněno 23. 10. 2016

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šanghajské kuře na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AYVj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šanghajské kuře na česneku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/AYVj

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

vynikající

no čakal som niečo čo bude mať chuť ale toto ma sklamalo to je tak pre diabetikov
ale z východom nič spoločne 8-(:no:

:yes::yes: taková jídla mám moc ráda ( jen bych si přidala Chilli ) <3

<3moc pekne asi i dobre:-K:yes:

Marps, to vypadá velmi chutně :yes:

Tématické fráze:
kuřecí stehenní řízky recept, kure na cesneku, šanghaiské kuře na česneku, kuře solamyl, šanghajské kuře, kureci stehenní řízek recept, kureci na cesneku, kuřecí směs na cesneku, recepty z kuřecích stehenních řízků, kuřecí stehenní řízky recepty, kuře v solamylu, kuře recepty, sanghajska omáčka, shangajské kuře na česneku, šanghajské kuře na čsneku, solamyl kuře, šanghajské maso, recepty z česneku, kuřecí stehenní maso recepty, zapečená cuketa s bramborem a vejci

Suroviny:
kuřecí stehenní řízky, pasta česneková, ústřicová omáčka, solamyl, omáčka sojová, vejce, pórek, směs zeleninová mražená, olej, voda, rýže jasmínová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu