Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 15 284 kJ / 3 653 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,97 g |
Tuky | 154,17 g |
Vláknina | 61,50 g |
Cholesterol | 649 mg |
Sodík | 3,95 g |
Sůl | 9,46 g |
Sacharidy | 436,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dýně:
Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme.
Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme, posypeme rozmarýnem, pokapeme balsamicovým krémem a olejem. Navrch poházíme neoloupané stroužky česneku. Pečeme asi při 200 °C zhruba 40 minut. Krok 2: Dip:
Čerstvý česnek oloupeme a prolisujeme, pečený česnek vymáčkneme, rozmačkáme vidličkou a vše přidáme k zakysané smetaně, kterou jsme si promíchali s olejem ze sušených rajčat. Osolíme a vychladíme. Krok 3: Zálivka na salát:
Balsamico, olivový olej, olej ze sušených rajčat a dijonskou hořčici vlijeme do malé skleničky, pečlivě uzavřeme víčkem a směs protřepeme. Krok 4: Vafle:
Sypké suroviny smícháme, přidáme vejce, olej a mléko. V případě potřeby mléko ještě doplníme - záleží na savosti mouky. Má vzniknout dost husté lívancové těsto, které necháme asi 20 minut odležet, aby se uvolnil lepek. Vaflovač lehce potřeme olejem a lžící na něj pokládáme těsto, které rozetřeme po celé ploše. Zaklopíme vrchním dílem a pečeme do křupava. Krok 5: Salát:
Rukolu propláchneme a osušíme, pak smícháme se zálivkou. Krok 6: Servírvání:
Vafli potřeme česnekovým dipem, na něj navrstvíme rukolový salát, pečenou dýni, kolečka červené cibule a rajčat, nakonec i pár proužků čedaru. Přikryjeme další vaflí a spíchneme bambusovým napichovátkem anebo seříznutou a zkrácenou špejlí. Zvlášť můžeme ještě podávat česnekový dip i rukolový salát.
Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka, a nakrájíme na centimetrové proužky. Ty pak oloupeme.
Plech vyložíme pečicím papírem, poklademe jej dýní, kterou osolíme, posypeme rozmarýnem, pokapeme balsamicovým krémem a olejem. Navrch poházíme neoloupané stroužky česneku. Pečeme asi při 200 °C zhruba 40 minut. Krok 2: Dip:
Čerstvý česnek oloupeme a prolisujeme, pečený česnek vymáčkneme, rozmačkáme vidličkou a vše přidáme k zakysané smetaně, kterou jsme si promíchali s olejem ze sušených rajčat. Osolíme a vychladíme. Krok 3: Zálivka na salát:
Balsamico, olivový olej, olej ze sušených rajčat a dijonskou hořčici vlijeme do malé skleničky, pečlivě uzavřeme víčkem a směs protřepeme. Krok 4: Vafle:
Sypké suroviny smícháme, přidáme vejce, olej a mléko. V případě potřeby mléko ještě doplníme - záleží na savosti mouky. Má vzniknout dost husté lívancové těsto, které necháme asi 20 minut odležet, aby se uvolnil lepek. Vaflovač lehce potřeme olejem a lžící na něj pokládáme těsto, které rozetřeme po celé ploše. Zaklopíme vrchním dílem a pečeme do křupava. Krok 5: Salát:
Rukolu propláchneme a osušíme, pak smícháme se zálivkou. Krok 6: Servírvání:
Vafli potřeme česnekovým dipem, na něj navrstvíme rukolový salát, pečenou dýni, kolečka červené cibule a rajčat, nakonec i pár proužků čedaru. Přikryjeme další vaflí a spíchneme bambusovým napichovátkem anebo seříznutou a zkrácenou špejlí. Zvlášť můžeme ještě podávat česnekový dip i rukolový salát.
Zveřejněno 7. 12. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rozmarýnové vafle s balsamicovou dýní, česnekovým dipem a salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4nQ6
Moje poznámka
Rozmarýnové vafle s balsamicovou dýní, česnekovým dipem a salátem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/4nQ6
Nejnovější recepty
Cuketové sushi
Přidáno před 4 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 5 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 13 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno 15. 6. 2025 17:17
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno 15. 6. 2025 17:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 7 minutami
Špenátová polévka
brtna před 1 hodinou
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 2 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 2 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Zu.bart před 3 hodinami
Kulajda z cukety
Romana20 před 3 hodinami
Jahodový koktejl s mátou
MarcelaPa před 3 hodinami
Obrácené vepřové řízky z trouby
wimra před 5 hodinami
Bublanina z majonézy
Sarka13 před 5 hodinami
Tvarohové muffiny
Sefiragold před 6 hodinami
Tématické fráze:
maslove vafle
Suroviny:
dýně máslová,
rozmarýn sušený,
ocet balsamiko,
česnek,
sůl mořská,
olej olivový,
mouka hladká,
mouka žitná hladká,
vejce,
sůl,
rozmarýn,
paprika sušená sladká,
olej olivový,
mléko,
rukola,
olej olivový,
olej ze sušených rajčat,
hořčice dijonská,
ocet balsamiko,
smetana zakysaná,
česnek,
olej ze sušených rajčat,
dýně,
sůl,
cibule červená,
rajče,
sýr chedar
Komentáře (2)