Čerstvý krémový sýr
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 838 kJ / 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,50 g |
Tuky | 5,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 6,60 g |
Sůl | 16,50 g |
Sacharidy | 21,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mléko použijte pouze čerstvé - z lahve, vyvarujte se krabicového UHT.
Volně podle Apetitu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 12. 2016 09:24
Zdravím, tento sýr dělám, jmenuje se Panýr.
Počítejte že z jednoho litru čerstvého neodstředěného mléka vyrobíte okolo 100g sýra. Já dělám tento sýr z minimálně 5 litrů.
Nepoužívám citronovou šťávu, nesrazí všechnu sýřeninu, syrovátka je pak mléčná. Lepší je kuchyňský ocet, ten srazí všechnu sýřeninu během okamžiku a syrovátka je čirá, bez sýřeniny. Přidat kefír jsem nezkoušrla, ale přidávala jsem smetanu, sýr byl krémovější, smetanový.
Počítejte že z jednoho litru čerstvého neodstředěného mléka vyrobíte okolo 100g sýra. Já dělám tento sýr z minimálně 5 litrů.
Nepoužívám citronovou šťávu, nesrazí všechnu sýřeninu, syrovátka je pak mléčná. Lepší je kuchyňský ocet, ten srazí všechnu sýřeninu během okamžiku a syrovátka je čirá, bez sýřeniny. Přidat kefír jsem nezkoušrla, ale přidávala jsem smetanu, sýr byl krémovější, smetanový.
12. 12. 2016 10:18
sikulka7: Je to mimo receptu, ale nedá mi to nenapísať. My sme na testovanie mlieka mali kocúrika. Miloval mlieko, kupujeme ho z autíčka, ktoré vozí mlieko z neďalekej farmy. Keď sme boli u dcéry, susedka mu naliala mlieko, krabicové. Ani sa ho nedotkol. Tak sme testovali, raz také, potom onaké...ale krabicové. Oňuchal, mlieko nechal. Chodil za nami po byte a mraučal. Bol zvyknutý, že každé ráno dostal trocha mliečka. Keď sme mu po týždni naliali to z farmy, išiel sa zadláviť. Takže pre nás to bolo jasné, krabicové len v krajnej núdzi.
12. 12. 2016 09:59
Jana Pá: Mléko přímo od kravičky? Ano, pila. Moje babička měla v jižních Čechách hospodářství a my jako děti stály povinně s plecháčkem u babičky, když dojila. Jak jsme to nesnášely, napěněné,teplé mléko. Když nikdo nekoukal, tajně jsme ho vylévaly. Po vychladnutí nám moc chutnalo. Ještě nedávno jsem kupovala mléko u nás od jedné farmářky. Můžu porovnávat. I proto nekupuju krabicové mléko. .
11. 12. 2016 14:35
sikulka7: Jen tak mimo - už si pila mléko přímo od kravičky ?, tj. vzít konvičku a jít za hospodářem a ten nadojí např. u nás to bylo 3 l/6 Kč., ale jinak už jsem ....pst .
9. 12. 2016 22:56
jarda Kadic: To je zajímavé, já jsem taky kdysi byla v nemocnici s infarktem a žádné mléko mi nedávali. Napomáhá léčení? Možná jenom šetřili..........
9. 12. 2016 22:53
hosta: Ale zkyslo, mám to vyzkoušené, i tvaroh jsem z toho "čerstvého" mléka vyrobila. Líbí se mi, jaká debata se vyvinula kolem krabicového mléka. Tak to má být, ať si každý v klidu řekne svůj názor.
9. 12. 2016 22:48
jarda Kadic: Ano, souhlasím, proti krabicovému čerstvému mléku nebojuju a tiše doufám, že je poživatelné.
9. 12. 2016 22:31
casino: Je krémový - asi jako hustější vaničkový tvaroh. UHT mléko samo o sobě zkysnout nemůže, protože teplota 135 st., které je krátkodobě vystaveno, zničí všechny bakterie, tedy i ty potřebné ke zkysnutí. Myslím, že by nezkyslo ani to kupované "čerstvé" mléko bez přidání kefírové kultury.
9. 12. 2016 21:50
"Čerstvý krémový sýr"
A je opravdu krémový?
Já před časem vyráběl ricottu (syrovátkový sýr) a 1x jsem se omylem dopracoval čemusi ricottě velmi podobnému Šlo o krabicové mléko za horka vysrážené kyselinou UHT krabicák lze opravdu kyselinou vysrážet
...a výtěžnost byla 200g z litru 1,5% mléka (či, jak bylo zmíněno níže, z bílé vody
...a když jsem kdysi nechal UHC zkysnout, tak to trvalo pár dní a posléze to bylo jak pelyněk
A je opravdu krémový?
Já před časem vyráběl ricottu (syrovátkový sýr) a 1x jsem se omylem dopracoval čemusi ricottě velmi podobnému Šlo o krabicové mléko za horka vysrážené kyselinou UHT krabicák lze opravdu kyselinou vysrážet
...a výtěžnost byla 200g z litru 1,5% mléka (či, jak bylo zmíněno níže, z bílé vody
...a když jsem kdysi nechal UHC zkysnout, tak to trvalo pár dní a posléze to bylo jak pelyněk
9. 12. 2016 16:54
Víte,ja bych to možná taky nevěděl,ale když jsem byl s infarktem v nemocnici,davali nám hodně mléka,což já nemusím.Tak jsem si ho chtěl nechat zkysnout,to mám celkem rád.A vyšlo mi z toho právě to smradlavé cosi
A pak mě poučila erudovaná osoba - pan primář Záleží na tom,jak dlouho má na jakou teplotu bylo při výrobě mléko zahřáto: pasterované je zahřáté na 70- 80 stupňů delší dobu, UHT pouze na pár sekund,ale teplotu vyšší,než 130 stupňů.Proto prý UHT má v sobě i vse,comtam má být.Toť vse,co jsem si zapamatoval
A pak mě poučila erudovaná osoba - pan primář Záleží na tom,jak dlouho má na jakou teplotu bylo při výrobě mléko zahřáto: pasterované je zahřáté na 70- 80 stupňů delší dobu, UHT pouze na pár sekund,ale teplotu vyšší,než 130 stupňů.Proto prý UHT má v sobě i vse,comtam má být.Toť vse,co jsem si zapamatoval
9. 12. 2016 16:44
hosta: Za to mohlo to kefírové mléko samotné trvanlivé by se nesrazilo,pouze by se zkazilo
9. 12. 2016 16:27
sikulka7: jarda Kadic: Já vám to věřím, určitě to má k mléku čerstvému daleko, proto mne - a určitě i Aničku - překvapilo, že se bez problému srazilo, nezhořklo a ztvarohvatělo.
9. 12. 2016 16:10
sikulka7: Krabicové,vlastně jakékoli "trvanlivé" mléko je "mrtvé" mléko, kvasinky,které jsou zodpovědné za zkysnutí mléka v něm nejsou.Právě proto je "trvanlivé".Ano,je to prostě bílá voda.Existuje krabicové " normální" mléko,tam pak ale není napsáno,že je trvanlivé.
9. 12. 2016 15:50
Anna Kocikova: Ještě jednou - viděla jsem váš odkaz na zadní stranu krabicového mléka - jak vidíte, neuvádějí původ ingrediencí, proč? Můj manžel mi říkal- z mléka bys mohla klidně vyžít, mimo vitamínu C obsahuje všechno - vitamíny, minerály, bílkovinu i ostatní živiny. Kde na tom návodu jsou? Co je to za nic neříkající tuk? Proč nenapíší o jaký tuk se jedná? A bílkoviny? Jsou přírodní?Proč do mléka přidávají sůl? Zamyslete se.
9. 12. 2016 15:41
Anna Kocikova: Vždyť jsem to napsala - pijte si ho dál, ale já ho leta nekupuju a už nikdy ho nekoupím !!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno před 14 hodinami
Kokosový dort bez mouky
Přidáno před 15 hodinami
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno před 16 hodinami
Pizza šneci z listového těsta
Přidáno před 18 hodinami
Uzené stehno s těstovinami
Přidáno 9. 5. 2024 21:32
Mandlové šneky
Přidáno 9. 5. 2024 09:39
Právě bylo uvařeno:
Kynuté Honzovy buchty s povidly
Kikaa uvařila před 1 hodinou
Hrníčková bábovka
Ester71 uvařil před 3 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Sujan uvařila před 7 hodinami
Jednoduchá zeleninová polévka s krupičkou pro začátečníky
Romana20 uvařila před 7 hodinami
Banánová bábovka
chiipss uvařila před 7 hodinami
Krůta na divoko
Chumelice uvařila před 7 hodinami
Rebarborový koláč s pudinkem
MartinaR uvařila před 7 hodinami
Jemné noky
Zizalinka uvařil před 8 hodinami
Plněné žampiony se sýrem
Marcela0123 uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na výrobu domácí ricotty: Tento lahodný sýr zvládneme udělat i doma, stačí k tomu jen tři ingredience
Japonský cheesecake: Je jednodušší než slavný americký bratříček, nadýchaný jako suflé se rozplývá na jazyku a božsky chutná
Libanonský sýr labneh: Lahodný krémový sýr podobný lučině jednoduše připravíte i doma pouze z jedné ingredience
Další recepty
Tématické fráze: krémový sýr čerstvý sýr domácí krémový sýr čerstvý sýr recept domácí sýr co je krémový sýr domácí čerstvý sýr domácí smradlavý sýr z tvarohu výroba čerstvého sýru výroba čerstvého sýra domácí krémový sýr recept domácí sýr recept domácí výroba čerstvého sýru jak udelat cerstvy syr sýr z čerstvého mléka recept na čerstvý syr čerstvý sýr výroba výroba krémového sýra recept na krémový sýr recept čerstvý sýr
Suroviny: mléko kefírové, sůl, šťáva citronová
Čerstvý krémový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWxl
29 názorů