Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 217 kJ / 530 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,24 g |
Tuky | 4,27 g |
Vláknina | 27,60 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 45 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 104,80 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka zbavíme jaderníkov a narežeme na osminky.
Krok 2: Zalejeme vodou tak, aby boli skoro zakryté. Pridáme cukor, škoricu a klinčeky a varíme na slabom plameni asi 2 min. Záleží to od druhu jabĺk. Zimné jablká cca 5 min, skoré jablká skutočne kratúčko, niektoré odrody len 1 min. Rozhodne od sporáka neodchádzajte, rozvarili by sa. Počítajte s tým, že v horúcom náleve ešte dôjdu.
Krok 3: Vychladnutý kompót dáme do chladničky dobre vychladiť. Podávame ako klasický kompót, alebo len samotný ako príjemné letné osvieženie.
Zveřejněno 14. 8. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čerstvý jablkový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DAvB
Moje poznámka
Čerstvý jablkový kompot
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DAvB
Nejnovější recepty
Vanilkový máslový korpus
Přidáno před 2 hodinami
Květákové karbanátky s mozzarellou
Přidáno před 3 hodinami
Hokaido krémová polévka s kokosovým mlékem
Přidáno před 6 hodinami
Bramborové taštičky se švestkovými povidly
Přidáno před 18 hodinami
Maminčina bažantí stehna
Přidáno 20. 10. 2025 14:05:01
Tvarohový koláč s hruškami
Přidáno 20. 10. 2025 13:24:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kanellbular - skořicové šneky
FranTisket před 6 minutami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 18 minutami
Salámová rychlá pomazánka
DavidVolvo před 19 minutami
Tvarohové muffiny s ovocem
Petra.21 před 1 hodinou
Buřtguláš samotáře Rermora
Dogys před 2 hodinami
Kuřecí čína
Cikitaka před 2 hodinami
Švestková buchta
ctomala před 2 hodinami
Švestková povidla
ctomala před 2 hodinami
Sterilovaná paprika s olejem
Michaela77 před 4 hodinami
Tématické fráze:
zavařený jablkový kompot,
zavařený jablkový kompot recept,
jabkovy kompot,
kompot z letních jablek,
čerstvý jablečný kompot,
jablkovy kompot zavareny,
teplý jablkový kompot,
čerstvý kompot,
čerstvý kompot z jablek,
jablkový kompot s pudinkem,
jablokový kompot,
jablkovy teply kompot,
jablkovýkompot,
letní kompot z jablek,
kompot z jablek recept,
jablkovej kompot,
recepty z jablkoveho kompotu,
kompot z jablek recepty,
jabllkový kompot,
čerství jablečny kompot
Suroviny:
jablko,
koření hřebíček,
skořice,
cukr
Komentáře (13)
Výborný osvěžující kompot, čím víc vody, tím lépe
Nechám perlit. Pak dochutím, pokud je třeba mletou skořicí (cukr nedávám). Ale souhlas, v těchto parnech je to taková osvěžující přesnídávka pro děti i dospělé
Jo a jablíčka krájím na malé kousky, ale tu myslím Terezka zvolila větší kvůli lepší a zřetelnější fotce