Čerstvý krémový sýr
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 838 kJ / 200 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 16,50 g |
Tuky | 5,50 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 75 mg |
Sodík | 6,60 g |
Sůl | 16,50 g |
Sacharidy | 21,20 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Mléko použijte pouze čerstvé - z lahve, vyvarujte se krabicového UHT.
Volně podle Apetitu.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
9. 12. 2016 13:42
sikulka7: můj komentář cice až tak moc k tomuto recetu nepatří,protože Jitka-Hosta v poznámce uvádí,že se máme vyvarovat krabicového mléka
Já jsem tady včera napsala,že jsem tento sýr právě z krabicového dělala.Toto mléko používám hodně let i na zalití kefírových tibet.houbiček a ještě se mi nestalo,že by byl kefír,nebo tento sýr hořký
Složení jsem si přečetla a nic závadného tam nevidím http://www.sdilej.eu/pics/bd4cfaff0f9a7e9548eda029...
Já jsem tady včera napsala,že jsem tento sýr právě z krabicového dělala.Toto mléko používám hodně let i na zalití kefírových tibet.houbiček a ještě se mi nestalo,že by byl kefír,nebo tento sýr hořký
Složení jsem si přečetla a nic závadného tam nevidím http://www.sdilej.eu/pics/bd4cfaff0f9a7e9548eda029...
9. 12. 2016 13:33
Už jsem to někde viděla, ale nezkoušela
9. 12. 2016 13:07
hosta: To co jsem napsala není hoax, ale důvěryhodná informace. V televizi o tom mluvil člověk, který tomu opravdu rozuměl a věděl o čem mluví a já měla manžela, který vystudoval mlékařskou školu a potvrdil mi tuto informaci. Já pouze napsala svůj názor. Nikomu nebráním, pokud chcete kupovat to krabicové "mléko" , kupujte, pijte ho a dávejte ho dětem. Jenom si občas přečtěte na zadní straně složení.Dobrou chuť.
9. 12. 2016 12:37
Jak bych to řekla ? - raději nekomentuji, ale přidám "puňtíka"
9. 12. 2016 12:13
sikulka7: Myslela jsem si dlouho totéž, různé hoaxy o dodávání hovězího loje, o recyklaci a nové pasterizaci atd. patří ke koloritu šířených informací. Trochu to ale vyvrací svým výtvorem Anička Kocíková, která "vyrobila" tento odkapaný sýr z mléka trvanlivého, krabicového, UHT. Tak nevím..
9. 12. 2016 11:12
Skvělý recept. Takhle moje babička dělávala doma tvaroh.Když se jí zdrclo mléko, zahřála a nechala překapat. Dneska už to tak jednoduché není, protože to co pijeme, není mléko. Kdysi dávno jsem poslouchala jakýsi pořad v televizi, kde bylo řečeno, že v krabici je jenom bílá voda, nic neobsahující a vše se dodává a nakonec olej kvůli tučnosti. Zkuste nechat zdrcnout krabicové mléko. Vznikne vám cosi odporného a hořkého, protože to nezkysne, ale olej žlukne. Od té doby už krabicové mléko nekupuju, ale jenom to "čerstvé" a utěšuju se, že to snad mléko ještě je.Vše, co je trvanlivé - mléko, sýry, jogurty - je mrtvá, bezcenná hmota bez minerálů, vitamínů, živin.
8. 12. 2016 19:16
zajímavé
8. 12. 2016 18:37
Anna Kocikova: díky - je to zas trochu jiné, než lučina, opravdu "sýrovější" - i když pomazánka by z toho asi šla také A že to jde i z krabicového trvanlivého mléka je fajn, já raději vycházela z doporučení v Apetitu
8. 12. 2016 18:32
hosta: Teda,Jituš,trvalo mi 1/2 hodiny,než jsem Ti přidala fotky... S tím citronem je to taková jistota.Mě se to také dlouho nesráželo
8. 12. 2016 18:22
Zkusím, dělám jen známou lučinu, ale takto jsem ještě nezkoušela a díky za tip
8. 12. 2016 18:09
Anna Kocikova: já tam ten citron přidala až skoro nakonec - pro sichr, protože se mi zdálo, že se to nesráží
8. 12. 2016 18:02
Jituško,určitě jste si pochutnali
Já jsem minulý měsíc dělala skoro podobně,bez citronové šťávy.Použila jsem krabicové trvanlivé plnotučné mléko 3,5%,sýr se podařil a byl opravdu chutný Recept jsem nepřidávala,aby mě v komentářích "neumlátili" za to UHT
Já jsem minulý měsíc dělala skoro podobně,bez citronové šťávy.Použila jsem krabicové trvanlivé plnotučné mléko 3,5%,sýr se podařil a byl opravdu chutný Recept jsem nepřidávala,aby mě v komentářích "neumlátili" za to UHT
8. 12. 2016 16:09
magdalenka: nee - odhaduju na 25 dkg - asi
8. 12. 2016 16:01
Ahoj, náhodou si neodvážila získanú hmotu?
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 4 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 4 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 6 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Právě bylo uvařeno:
Nadýchaný hrnečkový perník
TAkova uvařila před 4 minutami
Mazanec
Blankahubalkova uvařila před 40 minutami
Jogurtová bábovka II
Makysek81 uvařila před 58 minutami
Jidáše, jidášky…
Denade uvařila před 2 hodinami
Vdolky naší holky
blankaholik uvařila před 3 hodinami
Řecké patates
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Kuře na paprice
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Španělské ptáčky z mletého masa
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Houbový kuba
Iveta. uvařil před 4 hodinami
Uzené maso jako lahůdka
Jan Nemec uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Špenátovou roládu si oblíbí i odpůrci této zeleniny: Sušená rajčata a sýr z ní dělají kulinářský zážitek
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Další recepty
Tématické fráze: krémový sýr čerstvý sýr domácí krémový sýr čerstvý sýr recept domácí sýr co je krémový sýr domácí čerstvý sýr domácí smradlavý sýr z tvarohu výroba čerstvého sýru výroba čerstvého sýra domácí krémový sýr recept domácí sýr recept domácí výroba čerstvého sýru jak udelat cerstvy syr sýr z čerstvého mléka recept na čerstvý syr čerstvý sýr výroba výroba krémového sýra recept na krémový sýr recept čerstvý sýr
Suroviny: mléko kefírové, sůl, šťáva citronová
Čerstvý krémový sýr
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nWxl
29 názorů