Zeleninové "rösti"

Suroviny

200 g brambor
200 g mrkve
200 g celeru
2 žloutky
2-3 lžíce solamylu
1/2 lžičky sušeného česneku
1/2 lžičky oregana
sůl
pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou zeleninu nastrouháme na hrubo. Pokud budou brambory moc vodnaté, vymačkáme vodu do sklenice a vrátíme zpět usazený škrob.

  2. Do nastrouhané zeleniny přidáme žloutky a zbytek surovin. Lžíci klademe na rozehřátý olej tenké placičky a smažíme z obou stran.

Poznámka od kuchařky

Pokud se budou placičky během smažení rozpadávat, přidejte lžíci strouhanky. Samozřejmě jde udělat lehčí variantu a rösti upéct v troubě na pečícím papíru. Jen papír lehce potřeme olejem.

Komentáře k receptu Zeleninové "rösti"

Tématické fráze: zeleninové placičky v troubě rösti rösti recept rösti recepty smažené rösti bramborové rösti jak udelat rösti recept rösti bramborové rasti s v mrkvi bramborové roští v troubě rosti v troubě rosti s v mrkvi placičky resti bramborovo zeleninové rösti recept na bramboráky rösti rosti z brambor brmborové rosti v troubě zeleninové recepty zeleninové recepty zeleninové placky v troubě