Chřest s avokádovými vejci

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 minút 2 názory

Bezmasá jídla Doba přípravy: 30 minút 2 názory

Suroviny 2-3 porce

700-800 g chřestu
1-2 zralé avokáda
2-3 rajská jablíčka
4-5 vajec
1 citrón
dijonská horčice
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Odkrojíme drevnaté konce špargle, stonky ošúpeme a pokrájame asi na 15 cm dlhé kúsky.

  2. Hlavičky odložíme a stonky dáme do osolenej vody variť na 25 minút od začiatku varu, potom k nim asi na 5 minút pridáme konce špargle.

  3. Vajíčka uvaríme natvrdo, prekrojíme po dĺžke napoly a vyberieme žĺtky.

  4. Z paradajok vydlabeme vnútro so semienkami, avokáda prekrojíme napoly a lyžicou opatrne vyberieme dužinu.

  5. Pokvapkáme ju citrónovou šťavou, aby nesčernala, polovicu dužiny pokrájame po dĺžke na hrubšie polmesiace, zvyšok rozpučíme vidličkou a zmiešame so žĺtkami.

  6. Osolíme, ochutíme horčicou a zmesou naplníme vydlabané bielky vajec a paradajky.

  7. Na druhý podnos poukladáme uvarenú špargľu a obložíme ju avokádovými polmesiacmi. Podávame ako predjedlo alebo ako ľahkú večeru s pohárom bieleho alebo ružového vína.

Komentáře k receptu Chřest s avokádovými vejci

Tématické fráze: špargla co je špargla špargle spargla recepty špargle recept připrava špargle co to je špargla špargle co to je sargla recepty spargla špargla co to je sapargla spaorela biela špargľa recept špargla recept