Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Jiné maso 13 názorů

Suroviny

600 g jehněčí maso(plec)
400 g jehněčí kotlety(hřbet)
směs bylinek (petrželka, rozmarýn apod.)
4-5 kuliček nového koření
300 g gazdovské slaniny nebo jiné slaniny
2-3 bobkové listy
2-3 červené cibule
5-6 stroužků česneku
500 ml hovězího vývaru
500 ml červeného vína
sůl
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jehněčí maso řádně omyjeme, očistíme. Maso potřeme pastou,kterou jsme si připravili z česneku, oleje, soli rozmarýnu a promnutých bobkových listů.

  2. Naložené maso ještě posypeme bylinkami a dáme přes noc do chladu.

  3. Na druhý den si pánvi orestujeme na kostky pokrájenou gazdovskou slaninu, s rozebranou pokrájenou červenou cibulí.Touto slaninovo-cibulovou směsí jehněčí naložené maso přelijeme.

  4. Přidáme 0,5 litru vývaru a 0,5 l červeného vína. Pekáč přikryjeme druhým pekáčem, vložíme na 250°C do rozpálené trouby a zprudka pečeme cca 15 minut. Poté plamen zmírníme a pečeme dál přikryté cca 2 hodinky na 160-180°C a průběžně kontrolujeme a podléváme.

  5. Po jeden a půl hodince horní pekáč odkryjeme a cca na půl hodinky ještě maso dopékáme podle výsledku, jak je masíčko měkké. Pokud je měkké a křehké, vyjmeme jej a necháme poté výpek ještě vydusit, až trochu zhoustne.

  6. V době pečení masa si připravíme brambory na pyré.

  7. Brambory oloupeme, uvaříme do měkka a dáme do vhodné nádoby. Přidáme máslo, bylinky,(kerblík nebo petrželku), sůl a pak za stálého míchání přidáme vejce.

  8. Bramborovou hmotu dáme do máslem vymazané zapékací nádoby a dáme zapéci do předehřáté trouby do zlatova. Podáváme s masem. Pyré se dá dělat i s kapustou a jinou zeleninkou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 35 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jehněčí na česneku a bylinkách, se zapečeným bramborovým pyré

Tématické fráze: jehnecí pecene jehnecí pecene naložené jehněčí jak naložit jehněčí maso jehněčí hřbet na česneku naložení jehněčího masa jak nalozit jehneci naložené jehněčí maso naložené jehněčí maso recept skopový hřbet recept pečené jehněčí na víně bylinky na jehněčí maso jehněčí na česneku nakladaný jehněčí hřbet naloženi jehneci kyty jak naložit skopové maso jak naložit jehneci kytu jehněčí plec na česneku jehněčí hřbet na rozmarýnu jehněčí hřbet na rozmarýnu

Zapomněl/a jsem heslo