Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí
Topinky nemusíme vždy smažit na pánvi, stejně dobře je upečeme i v troubě, na plechu s pečicím papírem. A když k nim připravíme pikantní směs z jatýrek, cibule, papriky a koření, dušenou na bílém víně, nikdo neodolá.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 065 kJ / 494 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,18 g |
Tuky | 23,26 g |
Vláknina | 5,68 g |
Cholesterol | 352 mg |
Sodík | 1,19 g |
Sůl | 2,88 g |
Sacharidy | 27,29 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krajíce chleba potřeme z obou stran rozpuštěným sádlem, na kterém orestujeme do hněda cibulku, přidáme játra nakrájená na kostičky a restujeme, až se zatáhnou.
Krok 2: Veškeré ostatní tuhé suroviny nakrájíme na středně velké kousky a přidáme k játrům i se sójovou omáčkou, po chvilce podlijeme.
Krok 3: Mezitím dáme sádlem potřené krajíce na pečicí papír do vyhřáté trouby na 250 °C a průběžně kontrolujeme a otáčíme, raději vícekrát.
Krok 4: Do játrové směsi přidáme zbylé suroviny a necháme probublat do požadované hustoty. Vytáhneme topinky z trouby, potřeme česnekem, dáme na ně směs, dozdobíme a je hotovo.
Zveřejněno 28. 3. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rvx0
Moje poznámka
Topinky z trouby s ďábelskou játrovou směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rvx0
Nejnovější recepty
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 6 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 7 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 7 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Cuketová pomazánka
Přidáno 18. 6. 2025 08:02
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno 18. 6. 2025 07:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 2 hodinami
Staročeské plátky podlévané pivem
Ivca14 před 2 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 2 hodinami
Salát z pečené červené řepy a cibule
Jana.Vernerova před 2 hodinami
Špenátová polévka II.
Kajkajak před 5 hodinami
Žampionové placičky s nivou
Panova před 5 hodinami
Tříbarevná buchta (Ala)
Evculina84 před 5 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Kometka35 před 7 hodinami
Knedlíky z tvarohového těsta
janatka před 8 hodinami
Tématické fráze:
dábelská směs na topinky příprava,
játrová směs na topinky,
topinky pečené v troubě,
topinky s jatrovou smesi,
smes na topinky veprove jatra,
vepřová ďábelská směs na topinky,
topinky s omáčkou,
ďábelská směs na topinky,
recepty-topinky do trouby,
kureci topinky v troubě,
vepřové játra na směs na topinky,
veprova jatra na topince,
jatra na topinky,
směs na topinky z jater,
vepřová játra s ďábelskou směsí,
vepřova jatra na směs na topinky,
játra směs na na topinky,
recept na topinky v troibe,
topinka pečená v troubě,
směska na topinky z vepřových jater
Suroviny:
chléb,
játra vepřová,
slanina anglická,
cibule,
kapie,
cibulka jarní,
sádlo,
hořčice,
omáčka sojová,
chilli paprika čerstvá,
česnek,
sůl,
pepř mletý,
víno bílé
Komentáře (6)
proč nezdravá??
Stran požívání jater pamatuji doby, kdy draze vyškolení příslušníci záchranných složek byli žádáni, že aby se játrům ze zdravotních důvodů vyhýbali!
No, tehdy byla např. i vejce jednou škodlivá více a jindy méně...