Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mungo - klíčky

Hodnocení receptu je 5,0 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 5040 min Doba tepelné úpravy: 5040 min

5040 min (5040 min tepelná úprava)

13. 6. 2009 19:47

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Je vhodné na saláty, má velký obsah vitamínů, bílkovin, enzymů, hořčíku .... Chutná jako čerstvý hrášek.

V krámu se dá koupit na tácku za nekřesťanské peníze, staré, bývá často i hořké.

Konzumovat by se klíčky měly bez tepelného zpracování - jinak ztrácejí ony vzácné enzymy, pro které je jíme ;-)

Zdroj: http://www.zdravavarecka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iljusa Iljusa

24. 10. 2010 11:15

lukasi - vzhledem k tomu, že mungo lépe klíčí ve vlhkém prostředí, nechala bych sklenici zavřenou - nezapomeň pravidelně proplachovat ;-)

lukas

23. 10. 2010 22:31

Mám dotaz. Když mungo klíčí, má být sklenice uzavřena víčkem, nebo ne???:-?

Malenka

3. 10. 2010 12:27

Ahoj Iljušo. Pořád jsem kolem této přípravy chodila jako kolem horké kaše, ale když mi včera padlo při nákupu mungo do oka, tak jsem neváhala. Už je namočená první dávka. :-) tak jsem zvědavá na její chuť a výsledek. :yes:

renda

9. 9. 2010 16:34

:-8:yes:

qwert

31. 3. 2010 14:17

Nehchte naklíčit i cizrnu. Je výborna, cizrnu děti zobají rády jen tak, jako oříšky.

zizala zizala (moderátorka)

31. 3. 2010 13:20

Úúúúžasná záležitost, tohle se stane stálicí v naší kuchyni :-p:-p Doposud jsem klíčila jen hrách a pšenici. Mungo fazolky jsou super !! :yes::yes:

Iljusa Iljusa

29. 3. 2010 19:27

Katko (neregistrovaná) - mungo po 3 - 4 dnech klíčení nevařit - ničily by se enzymy, které tyto klíčky obsahují - servíruj na salátku ;-) nebo jen tak zobej - má to chuť čerstvého hrášku :-p;-)

Katka

29. 3. 2010 18:46

Chtěla bych mungo zkusit. Chci se zeptat jestli se mungo po naklíčení (po 3-4 dnech) musí ještě vařit...? Moc děkuji za radu :-)

blikni blikni

28. 3. 2010 12:48

Taky si doma nechávám naklíčit, vyjde to o mnoho levněji, než kupovat už naklíčené. Dávám to taky do salátů, ale klidně si tím posypu i chleba s máslem - to je pak dobroučká večeře. :-p:-)

knedlicek

1. 9. 2009 07:16

bezvadná dobrota +;-)

suzanna

15. 6. 2009 09:35

Ja si kupuji to balene na tacku a nikdy se mi nestalo, ze by bylo tvrde, horke nebo cokoliv jineho spatneho.... Prave naopak, treba jen tak s bilym jogurtem ke snidani...mnam :-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

14. 6. 2009 19:54

:-O:yes:+

tejaja tejaja

13. 6. 2009 20:52

Mungo fazuľky sú úžasne chutné aj do šalátov, dostaneš bodíček moja:yes::-D

mirca75 mirca75

13. 6. 2009 19:57

Iljušo:-)príma;-).Předám mamce-právě má období klíčků a ty kupované jí moc nejedou:-(.Za dobrý nápad a trpělivost;-) letí boďka

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: salát s klíčky z fazole mungo naklíčené mungo fazole recepty naklíčené mungo mungo fazole recepty klíčení munga klíčení mungo fazole mungo klíčení fazole baby mungo mungo klíčení fazole mungo klíčení fazolí mungo fazole mungo recepty jak naklíčit mungo fazole naklíčené mungo fazole recept fazole mungo recept fazolové klíčky sálát z klíčků baby mungo příprava mungo fazole recept klíčky fazolí mungo recepty

Suroviny: fazole mungo, voda,

TopRecepty.cz

Mungo - klíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VmVO