Rizoto Hakunšáben
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 8 674 kJ / 2 073 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,97 g |
Tuky | 35,97 g |
Vláknina | 55,51 g |
Cholesterol | 138 mg |
Sodík | 3,97 g |
Sůl | 7,72 g |
Sacharidy | 289,31 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do většího hrnce kápněte 2 lžíce olivového oleje a postavte ho na mírný oheň. Nasekejte nadrobno červenou cibuli, řapíky celeru a v hrnci vše lehce restujte. Přisypte rýži, chvilku ji na plameni promíchejte se zeleninou a pak přilijte bílé víno. Až se po pár minutách odpaří alkohol, začněte ihned přilévat vývar. Lehce osolte a pozvolna rýži za postupného dolévání vývaru vařte 17 minut.
Krok 2: V době probublávání rýže oloupejte z kapusty několik listů, opláchněte je od zbylé hlíny, osušte je a nakrájejte na proužky. Slaninu pokrájenou na kostičky začněte opékat na rozpálené pánvi. Po chvíli opékání k ní přidejte kapustu a restujte přibližně dalších 5 minut.
Krok 3: Až bude rýže téměř na al dente, přidejte k ní lžíci másla a kapustu se slaninou. Promíchejte, přidejte špetku čerstvě namletého pepře a přistrouhejte do rizota nastrouhané pecorino. Hotové rizoto naservírujte, zakápněte ho olivovým olejem, navrch přidejte extra opečený kousek slaniny a máte senza oběd ve venkovském stylu.
Zveřejněno 21. 5. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Rizoto Hakunšáben
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y48E
Moje poznámka
Rizoto Hakunšáben
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/y48E
Nejnovější recepty
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno před 10 hodinami
Nekynuté knedlíky s jahodami a kokosem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodovo-rebarborová bublanina s rebarborovou přílohou
Přidáno před 11 hodinami
Grilovaná uzená panenka s cibulovo-třešňovým chutney
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové rolky plněné směsí masa, zeleniny a sýra
Přidáno před 11 hodinami
Dortíky s jahodami a rebarborou i pro začátečníky
Přidáno před 11 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Svěží smetanovo-bezinkový dort/řezy
pinonek před 12 hodinami
Jednoduchá bublanina
Helenecka 21 před 13 hodinami
Tvarohová jednoduchá bábovka
Jana.Vernerova před 15 hodinami
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 16 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 17 hodinami
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 17 hodinami
Ražniči v zapékací misce
Valis před 17 hodinami
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 18 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 19 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 19 hodinami
Tématické fráze:
varilamysicka.cz,
venkovske rizoto,
varilamysicka,
hlina ustricna recept,
cuketové rizoto se slaninou,
pancetty
Suroviny:
rýže,
cibule červená,
celer,
vývar zeleninový,
víno bílé,
kapusta,
pancetta,
pecorino,
máslo,
olej olivový,
sůl mořská,
pepř mletý
Komentáře (6)
Prosím doplň suroviny do příslušného místa, postup přesunu do textu.
Text receptu je doslova překopírován odsud http://fresh.iprima.cz/recepty/selske-risotto nebo odsud http://www.thinkfood.cz/selske-risotto/, ani to není příliš etické, bez uvedení zdroje
www.varilamysicka.cz/zdrave-recepty/stavnate-kruti-rizoto-se-zeleninou
ach jo