Kuřecí kousky s tatarkou

zofka Kuchařka:

Drůbeží maso 8 názorů

56
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Suroviny

Cibule - kolečka
Nyní v akci
kuřecí maso - plátky nasolit
pepř
malá tatarka
zakysaná smetana (asi půl tatarky a 2-3 velké lžíce smetany)
sýr eidam
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Pekáček trochu vymažeme máslem, dáme cibuli, poklademe kousky masa, na ně rozmažeme tatarkovou směs a nakonec poklademe plátky sýra.

  2. Přiklopíme a asi 20 min/250°C pečeme. Poté odklopíme a pečeme, dokud sýr nezačne zlátnout. Jako přílohu jsem dělala opékané brambory, ale lze udělat cokoliv - jídlo je docela dost šťavnaté.



    Dobrou chuť.

Poznámka

Musím podotknout, že recept není můj, ale z mimibazaru, od jiné mamči. Já ho dělala v neděli a ani jsem nestačila žasnout jak rychle zmizel!

Vytisknout recept Přidat k oblíbeným

Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kuřecí kousky s tatarkou

  • Jitka J. Jitka J.

    Tohle jídlo znám od své kamarádky. Je tak úžasné a jednoduché, že i můj manžel - absolutní nekuchař se ho naučil a byl nadšený, jak skvělý je výsledek. Je to šťavnaté a voňavé po cibuli, tatarky stačí jen na potření masa.

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Žofi, přidala jsem si do oblíbených, moc se mi Tvůj recept líbí a vyzkouším ho. :-p;-):yes: +4

    Odpovědět

  • terysha.mathey terysha.mathey

    No, tak někteří nemusí řešit jestli to je kalorické nebo ne, tak to udělají takhle, taky bych to tak chtěla, jen závidím......... nemusí být každý recept dietní, ne každý potřebuje hlídat energie, i když se to tu k tomu vede.... Ale já chtít něco uvařit třeba pro tátu, nebo fajn večeři pro chlapa, tak určitě neudělám nic, co je dietní nebo nějak omezované.:-K

    Odpovědět

  • Ivana79 Ivana79

    Tak som to vyskúšala podla Sodovky,dala som pod maso zemiaky a výsledok bol super:yes: Bolo to jemné,šťavnaté a všetko naraz hotové,stačilo urobiť už len šalát :-)

    Odpovědět

  • cathleen cathleen

  • Sodovka Sodovka

    Tento recept znám a je doopravdy výborný.:-p Tatarku můžete naředit bílým jogurtem. Nebo můžete dát pod maso ještě brambory a pak postupovat přesně podle receptu. Na závěr zalít asi 1 dcl zakysané smetany. Tatarka, cibule, smetana udělá na bramborách neskutečně dobrý miš-maš. A chuť z tatarky úžasně vsákne do masíčka. Dávám bodíka.:yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, je to kalorické, ale jak známo, nekalorické věci nejsou zdaleka tak dobré;-) Nicméně, s tou zakysanou smetanou taky souhlasím:-):yes:

    Odpovědět

  • alenaaa alenaaa

    Je to kalorické, až běda,tuk z tatarky...úplně by stačila zakysanka, ani bych už k tomu nevolila opékané brambory, leda na plechu v troubě bez tuku.:-O

    Odpovědět

1

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo