Králičí roláda s houbovou nádivkou

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 1,5 hodiny 4 porce Jiné maso 0 názorů

Suroviny

vykostěná žebra a hřbet z králíka
300 g směsi mletého vepřového a hovězího masa
1 rohlík
cca 100 ml mléka 0,5 % tuku
120 g čerstvých lesních hub
1 vejce
2 střední cibule
30 g strouhanky
čerstvé tymiánové větvičky
hrst čerstvé česnekové trávy nebo medvědího česneku
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Houby a 1 cibuli nakrájíme na drobno. Vložíme na pánev a podlijeme trochou vody, jen tolik, aby se směs nepřipálila. Houby další vodu tepelným zpracováním samy pustí. Společně na sucho restujeme na pánvi, až se vyvaří všechna tekutina.

  2. Než se orestují houby, nakrájíme rohlík na kostičky, zvlhčíme mlékem. Přidáme maso a vejce. Když máme hotové houby, přidáme k masu a nakonec podle potřeby přidáme strouhanku - jen tolik, aby směs držela pohromadě. Dochutíme solí a pepřem a důkladně promícháme.

  3. Maso rozložíme a naklepeme tak, aby vznikl plát všude přibližně stejně silný, který osolíme. Na maso navrstvíme připravenou směs.

  4. Roládu zavineme, upevníme párátky a vložíme do hrnce. Mírně podlijeme vodou, přidáme druhou jemně nakrájenou cibuli, tymián a česnekovou trávu.

  5. Dusíme cca 45 minut. Pak roládu vyjmeme a grilujeme v troubě, aby maso dostalo barvu.

  6. Podáváme s bramborovou kaší, polité šťávou, která nám zbyla v hrnci, ve kterém jsme roládu dusili.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 139 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Králičí roláda s houbovou nádivkou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recept králičí roláda kralicí roláda s nádivkou hovězí roláda s houbami kuřecí roláda s nádivkou králíčí řizky králičí roláda recepty kuřecí roláda s houbovou nádivkou králík plneny houbovou nadivkou kuřecí roláda blogspot