Roláda z králičího hřbetu s nádivkou

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Jiné maso 16 názorů

Suroviny

1 vykostěný hřbet králíka
150 g anglické slaniny
sůl, špetku sušeného zázvoru
1 cibule
Do nádivky :
1 cibule
100 g nastrouhané libovolné uzeniny
100 g pokrájeného eidamu
1 plechovka žampiónů
2-3 vejce
hrst zeleného hrášku
1 kapie
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si připravíme nádivku ze shora uvedených surovin a dáme ji na hodinu vychladit. Maso z králíka trochu naklepeme, osolíme, přidáme trochu sušeného zázvoru a na povrch poklademe anglickou slaninu.

  2. Maso potřeme vychlazenou nádivkou a zabalíme do rolády. Roládu dáme do pekáčku na drobně nakrájenou cibuli. Pečeme v rozehřáté troubě nejdříve přikryté druhým pekáčkem. Když je maso téměř měkké, horní pekáč sundáme a dopečeme do červena.

  3. Podáváme s vařeným bramborem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Roláda z králičího hřbetu s nádivkou

  • milouscerda milouscerda

    Nádhera. Recept jako víno. :-K:yes::yes:

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    cumacekvendelin: tleskám, tleskám...:-D Přesto dotaz zůstává. Když teda autor (nebo vy) víte proč, co kdybyste se o to sladké tajemství s námi tupými podělili?

    Odpovědět

  • cumacekvendelin cumacekvendelin

    Každý ma v kuchyni své " figle" a ví proč. Proto i ta krásná roláda na talíři je toho důkazem. Každopádně bych si moc pochutnal. Jen mi chybí tem králik. Co se týče mých receptů. Jsem na tom, jako řada jiných. Kteří tady nic nepředvedou a jen pořád oponují. Nemám fotoaparát. A asi, jak vidím nejsem sám.:-K
    Myslím, že recepty tohoto autora jsou velkým přínosem pro tyto stránky. :yes: Za to dám krk. :-K

    Odpovědět

  • maris maris

    čumáčku Vendelíne - nevím, proč bych měla mít problém sama se sebou, když jsem se slušně zeptala, proč se ta nádivka, která se tepelně nezpracovává, dává chladit. Protože autorka nereaguje / pod svým nickem /, tak se nedá nic dělat, ono to asi rozumně zdůvodnit nejde, ale já opravdu nevím, jak se propojí chutě sterilovaných žampionů s eidamem a jakýmkoliv salámem, hráškem a syrovými vajičky. Dobře - jak tedy chcete, když mě tady napadáte - takže myslím, že je to nesmysl a jestli ne, tak bych znovu žádala o vysvětlení, ráda se nechám poučit.

    Odpovědět

  • 1974andrea 1974andrea

    magdalenka: Já myslím, že Iva našla v čumáčkovi sama sebe :-D

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    cumacekvendelin: měl byste vážit slova. To že chválíte všechny autorčiny recepty - hlava nehlava - je vaše věc, věc vašeho vkusu (škoda, že jste z těch velice chválených sám žádný nezopakoval a nezdokumentoval;-)), bylo by ale dobře, abyste ze svého adorování vyřadil invektivy, neodůvodněné útoky na ostatní uživatele, kteří zrovna nechválí a nejásají.
    Možná jste s autorkou v užším spojení, třeba vám prozradila, když už to neprozradila sem, proč se ta nádivka chladí:-) Trochu to vyplývá z vaší odpovědi Dajdě, že víte důvody tohoto postupu víc, než zvědaví ostatní:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    cumacekvendelin: Čumáčku, v tebe evidentne autorka receptu našla obdivovateľa, zároveň u tohoto receptu aj obhajcu. Nemyslím, že ho potrebuje, je natoľko skúsená v kuchyni, že sa vie aj sama vyjadriť k dotazom - dotazu...(nie sú to útoky)

    Odpovědět

  • casino casino

    Tady je fotopostup na přípravu plátu masa: https://www.toprecepty.cz/recept/31029-roladky-z-k...

    cumacekvendelin:
    No, pokud se uchýlíte k formulaci: "Máte asi sama se sebou problém.." pak v prvé řadě dehonestujete sám sebe, že.

    Odpovědět

  • cumacekvendelin cumacekvendelin

    Dajda: ano. :-K

    Odpovědět

  • cumacekvendelin cumacekvendelin

    maris: chválím její postupy. Koukám, že Vy jste přeborník jen na kritiku. Nic jiného neumíte. Slovo pozitivní jsem ještě tady nezaznamenal. Máte asi sama se sebou problém..:-K:-K:-8-(

    Odpovědět

  • cumacekvendelin cumacekvendelin

    Třeba kuchařka ma s tím takovou zkušenost.. Beru to, co tato kuchařka napíše , že ví, co ďělá. Chválím všechny její recepty. Opravdu mají hlavu a patu..:-K:-K:-K:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

    Dajda: nevím, myslím, že když se to potom peče, že se chutě propojí dostatečně;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    maris: Třeba proto, aby se chutě lépe propojily? ;-)

    Odpovědět

  • maris maris

    magdalenka: jasně - proč ne ? ;-) ale uniká mi smysl :-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    maris: a prečo nie?:-D

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: kraliči hřbet roláda z králičího hřbetu recept králičí roláda kraliči hrbet recept králičí hřbet recepty králičí hřbet roláda recept na kraliči hřbet kraličí hrbety recept roláda z králičího masa králičí hřbety recepty roláda z králíka rolada s kralíčího masa recepty z králičího hřbetu bažantí roláda recepty králičí hřbet roláda ze hřbetu králíka hřbet z králika maso plnene shora ne jako roláda rolada z hrbetu recepty na králičí hřbet

Zapomněl/a jsem heslo