Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 389 kJ / 2 483 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 43,48 g |
| Tuky | 35,82 g |
| Vláknina | 17,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 82 mg |
| Sůl | 0,28 g |
| Sacharidy | 489,37 g |
Postup přípravy
Krok 1: Slepici dáme vařit do tlakového hrnce na dobu cca 25-30 minut. Do tlakového hrnce přidáme i jednu cibuli se slupkou, sůl, špetku kurkumy, snítku natě z petržele, očištěnou mrkev, oloupaný celer, petržel a dáme vařit společně se slepicí (můžeme přidat i masový bujon).
Krok 2: Po uvaření necháme odsyčet páru. Pak polévku přecedíme.
Mezitím uvaříme rýži podle návodu (nebo ve varných sáčcích).
Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostičky. Krok 3: Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou jarní cibulku, přidáme špetku kurkumy, obrané a nakrájené maso z uvařené slepice, přisypeme hrášek, zalijeme trochou slepičího vývaru, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme ostatní pokrájenou uvařenou zeleninu. Slepici se zeleninou a vývarem smícháme s vychladlou rýží, aby se rizoto nelepilo a bylo pěkně nakypřené. Krok 4: Uděláme z jedné porce takovou dětskou variantu.
Mezitím uvaříme rýži podle návodu (nebo ve varných sáčcích).
Uvařenou zeleninu pokrájíme na kostičky. Krok 3: Na oleji necháme zesklovatět pokrájenou jarní cibulku, přidáme špetku kurkumy, obrané a nakrájené maso z uvařené slepice, přisypeme hrášek, zalijeme trochou slepičího vývaru, osolíme a opepříme. Nakonec přidáme ostatní pokrájenou uvařenou zeleninu. Slepici se zeleninou a vývarem smícháme s vychladlou rýží, aby se rizoto nelepilo a bylo pěkně nakypřené. Krok 4: Uděláme z jedné porce takovou dětskou variantu.
Zveřejněno 28. 9. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Veselé rizoto ze slepice a zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3q8x
Moje poznámka
Veselé rizoto ze slepice a zeleniny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/3q8x
Nejnovější recepty
Roládky na 3 způsoby
Přidáno před 5 hodinami
Rychlovka ze staršího pečiva
Přidáno před 16 hodinami
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno 26. 12. 2025 08:01:02
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jednoduché hovězí závitky s cibulí a slaninou
MiroslavB před 43 minutami
Banana bread - banánový chlebíček
fialam58 před 49 minutami
Zelňačka (klasika)
Peggyna před 1 hodinou
Bramborové knedlíky IV
Beruna před 2 hodinami
Žemlovka s jablky a tvarohem
jitule123 před 3 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Supak28 před 3 hodinami
Valašská kyselice
Topmoni před 3 hodinami
Tématické fráze:
rizoto ze slepice,
slepičí rizoto,
slepice na zelenině,
rizoto se slepici,
rizeto ze slepice,
rizoto slepiči,
slepičíí rizoto,
risoto ze slepice,
maso z uvařené slepice,
ryzeto ze slepice,
slepice na zeleninu,
rizoto z uvařené pro slepice,
rizoto slepice,
slepičí rizoto recept,
slepice na maso,
slepice recepty,
rizoto maso ze slepice,
rizoto slepice recepty,
slepice recepty rizoto,
slepičí rizoto
Suroviny:
slepice,
rýže,
cibule,
mrkev,
petržel,
celer,
hrášek,
kurkuma,
cibulka lahůdková,
sůl,
pepř,
olej olivový,
petrželka,
vývar slepičí,
sýr tvrdý,
cibule
Komentáře (5)