Kořenový kváskový chléb

Marie Klara Kuchařka: Marie Klara

Domácí pekárna 0 názorů

Suroviny

200 g žitného kvásku (www.kvaskovychleb.cz)
250 ml vody
300 g hrubé mouky
100 g polohrubé mouky
3 lžíce olivového oleje
2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru
5 g kvasnic
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Do pekárny dáme nejprve tekuté (včetně kvásku) a potom sypké ingredience.

  2. Kvasnice s cukrem nakonec do důlku v mouce tak, aby nepřišly do kontaktu se solí.

  3. Pečeme na nejdelší (déle než hodinu) celozrnný program s tmavou kůrkou.

Poznámka

Chléb sice nemá klasický kořenový tvar, ale chutí a kůrkou se nezapře.

Nemáme-li k dispozici žitný kvásek, lze jej nahradit polovinou množství vody a polovinou celozrnné žitné či jiné mouky, kvasnic pak cca 12 až 15 g (žitná mouka kyne hůře než pšeničná).

foto bude odpo

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kořenový kváskový chléb

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: kváskový chléb recept na kořenový domácí chléb kváskový chleba domácí pekárny domácí kořenový chléb kváskový chléb v domácí pekárně kváskový chléb recept recepty kořenový domácí chléb domácí kořenovy chleba kváskový chleb z domácí pekárny kváskový chleba recept recept na kváskový chléb domácí chléb korenovi kváskový chleba z domácí pekárny kořenový chléb domácí kváskový chleba kořenový chleba hrnkový kořenovy špaldový chléb peceni chleba vdomaci pekarne kvaskový chleba z pekarny chleba kváskový z domácí pekárny recepty