Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 33 714 kJ / 8 058 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 243,85 g |
| Tuky | 357,29 g |
| Vláknina | 159,42 g |
| Cholesterol | 120 mg |
| Sodík | 374 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 887,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mandle nameleme na jemno a smícháme s ostatními ingrediencemi, pokud olej trošku nahřejeme a vmícháme do něj slad, bude se se sladem lépe pracovat.
Měla by vzniknout spíš taková drobenka, jestliže se moc matlá, přidejte mouku a jestliže je moc suchá, přidejte opatrně olej.
Přibližně polovinu drobenky natlačíme do plechu nebo formy se zvýšeným okrajem a snažíme se vytvořit okraje, aby náplně nevytékaly. Krok 2: Všechny odměřené rozinky do náplní zalijeme vroucí vodou a necháme tak minutu až dvě ponořené. Pak přes síto propláchneme pod tekoucí vodou.
Půl hrnku rozinek do 1. náplně smícháme s ostatními surovinami - sirupem osladíme dle své chuti. Pudinkový prášek je třeba pořádně rozmíchat metličkou.
Jablíčka nastrouháme na hrubo a smícháme se zbylými rozinkami, solí a skořicí.
Na suché rozehřáté pánvi lehce opražíme ovesné vločky - ne dohněda! Jen aby zavoněly. Pak je nameleme na jemno. Vločky přidáme k jablkům a pořádně promícháme. Krok 3: Na drobenku, kterou už máme připravenou na plechu, dáme nejdřív tvarohovou a pak jablečnou náplň.
Nakonec posypeme druhou polovinou drobenky.
Dáme péct do trouby vyhřáté cca na 190°C na 20 minut. Řezy vyndáme z trouby, když je drobenka lehce nahnědlá - viz foto.
Měla by vzniknout spíš taková drobenka, jestliže se moc matlá, přidejte mouku a jestliže je moc suchá, přidejte opatrně olej.
Přibližně polovinu drobenky natlačíme do plechu nebo formy se zvýšeným okrajem a snažíme se vytvořit okraje, aby náplně nevytékaly. Krok 2: Všechny odměřené rozinky do náplní zalijeme vroucí vodou a necháme tak minutu až dvě ponořené. Pak přes síto propláchneme pod tekoucí vodou.
Půl hrnku rozinek do 1. náplně smícháme s ostatními surovinami - sirupem osladíme dle své chuti. Pudinkový prášek je třeba pořádně rozmíchat metličkou.
Jablíčka nastrouháme na hrubo a smícháme se zbylými rozinkami, solí a skořicí.
Na suché rozehřáté pánvi lehce opražíme ovesné vločky - ne dohněda! Jen aby zavoněly. Pak je nameleme na jemno. Vločky přidáme k jablkům a pořádně promícháme. Krok 3: Na drobenku, kterou už máme připravenou na plechu, dáme nejdřív tvarohovou a pak jablečnou náplň.
Nakonec posypeme druhou polovinou drobenky.
Dáme péct do trouby vyhřáté cca na 190°C na 20 minut. Řezy vyndáme z trouby, když je drobenka lehce nahnědlá - viz foto.
Zveřejněno 7. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Řezy paní kněžny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BMx2
Moje poznámka
Řezy paní kněžny
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BMx2
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 52 minutami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 16 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno před 23 hodinami
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno 21. 12. 2025 17:52:16
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Okoun mořský na sumahu
Kajkajak před 7 hodinami
Domácí piškoty
Marjet před 9 hodinami
Rychlá ořechová náplň do cukroví
zvon23 před 10 hodinami
Celerové karbanátky se šunkou a sýrem
Wanilor před 12 hodinami
Piškotová vosí hnízda
vladka.sme před 12 hodinami
Snadná vaječná pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Slavista62 před 12 hodinami
Domácí šunková pěna
Slavista62 před 12 hodinami
Bramborový švýcarský salát
TondaJ před 13 hodinami
Jemná mandlová vánočka
Dechtochema před 13 hodinami
Tématické fráze:
řezy ze špaldové mouky,
drobenka s olejem,
fanta rezy s tvarohovou náplní,
řez do trouby,
matla se zakysanou smetanou,
suche rezy s mandlemi,
recepty z vlašských ořechů,
spaldove hrabenciny rezy,
spaldove rezy s mandlemi a sirupem,
nej drobenka
Suroviny:
mandle,
mouka špaldová hrubá,
slad,
olej,
sůl,
tvaroh polotučný,
pudink vanilkový,
rozinky,
sirup rýžový,
jablko,
rozinky,
vločky ovesné,
skořice,
sůl
Komentáře (1)