Plněné papriky po řebřínsku

janky3 Kuchařka: janky3

Doba přípravy: do 60 minut 4 porce Mleté maso 0 názorů

Suroviny

rýže pro 4 porce uvařená v zeleninovém bujónu
4 (nebo 8) bílých paprik
Náplň:
3/4 kg mletého vepřového masa (maxim. 20% tuku)
1,5 dl mléka
trochu polohrubé mouky (cca 3 lžíce)
1 vejce
2 lžičky koření na mletá masa
2 lžičky koření do bylinkového másla
2 lžičky čerstvě mletého černého či barevného pepře
hrst smažené cibulky
Šťáva:
10-15 dkg libovější anglické slaniny
2 cibule na tenká půlkolečka
1 plechovka loupaných rajčat - pokrájet
1 červená paprika pokrájená na tenké nudličky
hrst rukoly - lehce pokrájet
čerstvě mletý pepř podle chuti (nebát se toho)
2 větší nasekané stroužky česneku 1 kostka Masoxu
sůl
1 lžíce směsi Tacos (sklenice - mexické)
Klopsy:
zbytek masové náplně
hrst pokrájené rukoly
olivový nebo jiný rostlinný olej
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso dáme do hlubší mísy, přidáme ingredience a šleháme ručním hnětačem tak dlouho, dokud není hmota jemná, hladká. Naplníme jí očištěné papriky (pomáhám si ukazovákem), ty pak dáme opéci na pánev ze všech stran, někdy je dávám do trouby s troškou vody a olivového oleje. Opečené papriky dáme na talíř, na pánev přilijeme olivový olej a usmažíme cibuli. 4 plátky slaniny dáme stranou, zbytek nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Česnek vložíme na jedno místo pánve a nechám chviličku osmahnout, než začne žloutnout, přidám papriky a loupaná rajčata. Na každou papriku položím plátek slaniny. Rozdrobím kostku Masoxu, přiliji trochu vody. Jak začne bublat, přidám ostatní ingredience a nechám chvilku dusit.

  2. Mezitím smícháme zbytek masové hmoty s rukolou, řádně zapracujeme, utvoříme šištičky, které opečeme na jiné pánvi ze všech stran. Dáváme na talíř jednu papriku a jednu klopsu - nebo jak kdo chce. Zdobíme červenou nebo jinak barevnou paprikou, rukolou a petrželkou.

  3. Pokud peču papriky v troubě, přidám k nim i klopsy. Může být osm paprik, pak vyjdou po dvou na talíř.

Poznámka

Ráda experimentuji a také je občas třeba uvařit z ingrediencí, kterým končí doba spotřeby. Proto koupenou rukolu použiji i tam, kde by ji někdo nehledal, neboť je mi líto ji za tři dny vyhodit. Ráda ji chroupu, mám ráda její zvláštní chuť. Někdo ji nejí, připadá mu hořká, ale to občas jeden lupínek. V létě ji pěstuji na zahradě a vždy si utrhnu lístek, když jdu kolem. Našim synům nechutnaly plněné paprikové lusky, od té doby dělám i klopsy, abych vyhověla všem.

"Po řebřínsku", to abych zviditelnila naši vísku Řebří, kde už dva roky bydlíme a když jsme opustili město, konečně nám bylo blaze. A je stále.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílel již 1 kuchař

Ohodnoťte recept: Plněné papriky po řebřínsku

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: plněné papriky jak dlouho peču papriky jak dlouho dusit plněné papriky napln na klopsy

Zapomněl/a jsem heslo