Špaldový chléb se zakysankou

Suroviny

Rozkvas:
25 g kvásku
120 g (ml) vody
120 g žitné chlebové mouky
Dále:
70 g (ml) vody
160 g zakysané smetany
1,5 lžičky soli
250 g špaldové hladké mouky
100 g hladké mouky
trocha kmínu nebo chlebového koření

Postup přípravy receptu

  1. Asi 10 hodin předem smícháme suroviny na rozkvas a zakryté necháme v teple vykvasit.

  2. K hotovému rozkvasu přidáme zbylé suroviny a vymísíme těsto, které necháme kynout v teple (asi 2 hodiny).

  3. Na lehce pomoučené desce pomocí stěrky (karty) zformujeme bochník, který dáme kynout do ošatky nebo (jako já) do fólií vyloženého cedníku.

  4. Po nakynutí chleba přemístíme do remosky, nařízneme a upečeme (asi 40-50 min).

Poznámka od kuchařky

Pekárnománie -> http://www.pekarnomanie.cz

Komentáře k receptu Špaldový chléb se zakysankou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: spaldový chléb špaldový chléb recept kořenový chleba videorecept špalda recepty chléb ze zakysané smetany špaldový chleba spaldovy chléb se zakysanou smetanou rozkvas na žitný chléb ze špaldovy mouky špaldový chleba se zakysanou smetanou videorecept na špaldový chléb recept špaldový chléb recept foto spaldovy chleb recepty chlebový kvásek recept chléb ze spaldove mouky a zakysané smetany špaldový chléb s cuketou chléb špaldový rajčatový chléb ze špaldové mouky zakysany chleb ze žitné mouky