Kuře Tandoori v římském hrnci

Eliza Kuchařka:

Drůbeží maso 9 názorů

511

Suroviny

8 kuřecích stehýnek
1 bílý jogurt
4 stroužky česneku
1 lžíce sladké papriky
1/2 lžičky mletého zázvoru (nebo kousek čerstvého)
1 lžička mletého koriandru
1/2 lžičky mletého římského kmínu
2 lžičky kardamomu
1/2 lžičky chilli
1 lžíce worcesteru
2 lžíce citrónové šťávy
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílý jogurt smícháme s nastrouhaným nebo prolisovaným česnekem, zázvorem, koriandrem, kmínem, kardamomem, paprikou, chilli, worchesterovou omáčkou, solí a polovinou množství citrónové šťávy. Vše rozetřeme nebo rozmixujeme na hladkou pastu.

  2. Maso naložíme do vzniklé marinády a uložíme do ledničky minimálně na 6 hodin, nejlépe přes noc.

  3. Římský hrnec připravíme podle návodu, na dno dáme trochu vývaru nebo vody, přidáme maso, přiklopíme víkem a vložíme do studené trouby, kterou zapneme na 200°C. Pečeme bez podlévání asi 2 hodiny. Hotové porce masa pokapeme zbylou citrónovou šťávou.

Poznámka

Maso můžeme pochopitelně péct i v obyčejném pekáči nebo grilovat. Ovšem pečené v římském hrnci je báječně měkoučké a šťavnaté.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kuře Tandoori v římském hrnci

  • zizala zizala

    jarda Kadic: Eliza sem přece chodí ;-)tak proč ta skepse :-)

    Odpovědět

  • jarda Kadic jarda Kadic

    arrefeena: Ten recept je tady 4 ROKY, vážně myslíš,že ti někdo odpoví:-?

    Odpovědět

  • arrefeena arrefeena

    2 lžičky kardamomu? tolik? a kterého, hnedého zeleného nebo bíého?

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eliz, díky za zpětnou vazbu, líbí se mi ten nápad s bramborem a petrželkou.:-)):yes: Určitě vyzkouším.;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jendo, stran přílohy...:-D vidličkou mačkané brambory s petrželkou rukama uhnětené do tvaru válečku...toť celé kouzlo ;-).
    A ta Tvoje pochvala, ta mě moc těší, děkuju.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Eliz, líbí se mi tvůj "rukopis".;-) Přemýšlím o chuti po spojení všech koření v jogurtové marinádě.:-S Určitě bude skvělá.:yes:
    Nebuď taková partyzánka:-O a prozraď, co je to za zajímavou přílohu.;-) To přece není brambor obalený zeleným.:-?:-?
    A díky skvělým fotkám dostává recept zcela jiný rozměr.:yes::yes:
    Posílám bodík.:-!:-)):yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Merylas Merylas

    Další fajn receptík, láká k vyzkoušení:-p:yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Robievam tiež, netušiac, že je to Tandoori...v trúbe.:-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    To dělávám - tedy v kastrolku, nemám římský hrnec, ale nic to nemění na tom, že je to dobré. Jinak se prodává tato směs koření, ale je lepší si ji namíchat podle svého. ;-):-p:yes:

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo