Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Francouzské palačinky

Palačinky jsou skvělé - ať už k snídani, svačině nebo k obědu. Za vyzkoušení stojí tento léty prověřený recept s osvědčeným poměrem surovin. Podle něj upečené palačinky se vždy povedou - netrhají se, nelepí a dají se péct velmi tenké.

Hodnocení receptu je 5,0 (250×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení)

2. 7. 2009 08:04

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie8 144 kJ / 1 946 kcal
Bílkoviny69,04 g
Tuky65,43 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 792 mg
Sodík 802 mg
Sůl1,88 g
Sacharidy234,63 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

michal

10. 3. 2016 09:40

Místo vody dejte vodu perlivou, jsou nadýchanější

HMiru

21. 2. 2016 23:47

Nemám špatný recept na palačinky, ale i tak jsem dnes chtěla vyzkoušet nějaký jiný a musím říci, že je moc dobrý, jen na mě moc husté těsto, ale to bude možná jen velikostí vajec, takže jsem přidala jak vodu, tak mléko a myslím, že to nebylo na škodu. Dělala jsem 2 dávky a jsou opravdu výborné. :-). To zase polezou kilečka nahoru....:-O

Irrena Irrena

10. 2. 2016 10:51

Dnes je opět dělám, jiné už vůbec nedělám;-)

Bartolotti

17. 11. 2015 13:03

Jsou výborné. Přidávám další bod.

nametelka

27. 10. 2015 12:33

Jiné už nedělám. Jsou perfektní, krásně tenké a jsou dělat bez oleje (v těstě je ho dostatek). Všem moc chutnaly. A nenechávám se rozhodit ani tím, že si ze mě občas někdo utahuje, že dělám palačinky podle receptu. Ve chvíli, kdy ochutná, pochopí :-)

janatka janatka

25. 8. 2015 17:55

Jsou super,nadýchané a zajímavé voda+ mléko,jo jde to k sobě;-):yes:

Anna Holovská

17. 8. 2015 19:35

recept na palačinky

eva nováková

15. 7. 2015 12:17

vynikajici recept, palacinky chutove supr, priprava snadna, ani ta prvni se netrha, udelano temer bez toho aniz bych potrebovala olej na keramickou panvicku, a hlavne - moc vsem chutnalo. konzistence super, lze udelat jak tlustci tak tenouckou palacinku, krasne se obraci a rano jsem udelala testo, pak sla s detmi na pisek, a ted uz konzumujem. zustavame u tohoto receptu.diky moc:-K

janina

26. 5. 2015 18:06

Výborné!! těsto se nepřipalovalo,netrhalo,a palačinky byli tenké,udělala sem jich 15 určitě,tož parádní mňamka,,, jiné už nedělám :-) :-)
děkuju za recept.:-):-)

malaneta

12. 5. 2015 19:12

s těstem se pěkně pracovalo a i když jsem neměla teflonovou pánev, dělala jsem je bez tuku a nepřipalovaly se. :yes:

Comtesca Comtesca

7. 5. 2015 08:17

Včera jsem je dělala a dovezla příteli na ráno na snídani. Už v 7 ráno mi došla smska, že to jsou nejlepší palačinky za posledních 10let :-K:yes: takže dávám velkýho bodíka

MarcelaPa

30. 4. 2015 14:52

Včera jsem je připravila k večeři s brusinkovou marmeládou a jsou výborné.:yes:

evik_svistik

16. 4. 2015 20:56

Naprostá bomba! Snadné, výborné a s těstem se krásně pracuje :yes:

magdalenka magdalenka

21. 3. 2015 19:23

Hell.::-)):-)):-)):yes::yes::yes:

Hell. Hell.

21. 3. 2015 19:15

Palačinky nedělám. Amolety ano. Snáze se jimi totiž nakrmilo pět hladových krčků. Dnes už jsme doma jen dva, takže proč to nezkusit, že. K výrobě palačinek jsem přistupovala skeptiky, rumu nemaje a coby první pokus - neúspěch byl víc než reálný. Tomu obracení bez obracečky :-D jsem se se svou levosti upřímně zasmála a hrdinku takto manipulující s nepřítelem v pánvi obdivovala.... Závěr: Po třetí upečené palačince jsem sporák vypla, těsto nechala v míse a kuchyň zamkla. To se NEDÁ!!!!! :-8 Musím počkat na manžu, páč by mi nevěřil! Nejen že bez rumu to JDE, jsou krásně usmažené, nepomuchlané(chuť výslednou prozatím pomiňmež), ale když jsem to JÁ dokázala obrátit bez obracečky-jj, záchvat hrdinství, když už jsem byla v těch pokusech, tak to už musí dát opravdu každej!! Tedy, pravda, měla jsem v levé ruce ucho pánve, v pravé obracečku připravenou k odražení nepřítele vylétnuvšího z pánve nekontrolovatelným směrem, ale obracečky nebylo třeba ani k obracení ani k boji!!! :-D A chuť.... proč myslíte, že jsem tu kuchyň musela zamknout? :-D Rum nerum, jsou ÚŽASNÉ!!!
Heli3 dík a jdu poslat bod.
PS I velikost vajíček a vlkost mouky či stupeň rozpálení pánve může hrát roli!! :-)
Použila jsem máslo místo oleje :-) Nedůležité, jde jen o pocit :-)

1 2 3 4 5 6 12

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: palačinky francouzské palačinky francouzské palačinky recept palačinky recept palačinky recept těsto recept na výborné palačinky recept palačinky recept na francouzské palačinky palačinky francouzske těsto na francouzské palačinky výborné palačinky těsto na palačinky francouzská palačinka francouské palačinky luxusní palačinky recept na palacinky recept francouzské palačinky francouzske palacinky recept testo nejlepsi palacinky nejlepší francouzské palačinky

Suroviny: mléko, voda, vejce, olej, rum, cukr vanilkový, sůl, mouka hladká, olej

TopRecepty.cz

Francouzské palačinky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/4807