

Špagety "pikok" - konvenience
Suroviny 4 porce
- 400 g špaget tří barev
- 300 g sedláckého/chalupářského vepřového masa Pikok
- 480 g cikánské omáčky
- 200 g uzeného sýra/parmezánu
Postup přípravy receptu
V hrnci popustíme a prohřejeme hotové vepřové maso (ve skle), přidáme k němu cikánskou omáčku OTMA nebo HAMÉ, prohřejeme.
Přidáme uvařené špagety, nastrouhaný parmezán a vše lehce promísíme.
Servírujeme na nahřáté talíře.
Poznámka od kuchařky
Pokud použijeme nastrouhaný uzený eidam, tak ho servírujeme na špagety až na talíři.
Pikok je privátní značka společnosti LIDL.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Špagety "pikok" - konvenience
-
casino: Když jsem ještě učil na střední škole gastronomie a podnikání, tak to měli řezníci v osnovách. Možná bych ještě někde našel přednášku. Pokud jsem ji nepřidal na své stránky: www.miric.cz
-
"Špagety "pikok" - konvenience"
To poslední slůvko v názvu se mi líbí
Opravdu, vážně, fakt
Autor si nehraje na kuchaře a nazývá věci pravým jménem
Tady 75% surovin (kdo by se doma dělal se špagetami, že) opravdu konvenuje s názvem
https://www.vitalia.cz/clanky/polotovar-konvenienc...
-
srettka: Já ji už měla mockrát, ale nenapadlo mi ji přidat do špaget.
-
Jana Dorazinová-Remková: Cikánská omáčka je výborná. Milujem její chuť a hodně ji využívám. Milujem s ní chilli con carne, samuraje a tak. Kečupová moc nejsem, ale na cikánku nedám dopustit
-
Já to dělám skoro stejně, jen do základu dávám cibuli a nikdy mne nenapadlo přidat cikánskou omáčku. Dávám spíš lečo a přidávám hrášek. A sýr, jakýkoliv, co mám ráda sypu až na talíř
. Zkusím s tou cikánskou omáčkou