Salát z opečených batátů

Saláty Doba přípravy: příprava 15min., pečení batátů 40 min. 0 názorů

Saláty Doba přípravy: příprava 15min., pečení batátů 40 min. 0 názorů

Suroviny 4 -6 porcí

500 g batátů (asi 2 veliké)
1 polévková lžíce olivového oleje
sůl
konzerva černých nebo červených fazolí (asi 375 g) zcezených a propláchnutých vodou
3 zelené cibulky nakrájené na tenko
1 střední zelená nebo červená paprika nakrájená na malé kousky
1 hrnek (250 g) kukuřice (může být i rozmrazená)
Zalivka:
2 PL medu
2 PL Dijon hořčice
2 PL citronové šťávy
2 PL olivového oleje
sůl podle chuti
pepř podle chuti
špetka kajanského pepře (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Ohrejeme troubu na 200 stupnu .
    Na plech dame pecici papir a rozprostreme nakrajene bataty. Posolime, popeprime a pokapeme lzici oleje.
    Peceme asi 30 az 40 minut podle trouby. Asi v polovine peceni bataty promichame, aby se opekly po vsech stranach.

  2. Mezitim do velke misy dame fazole, zelenou cibulku, papriku, promichame a dame stranou.

  3. Do mensi misky dame med, dijon horcici, citronovou stavu, olivovy olej, sul, pepr a kajansky pepr a dobre promichame, aby se vse spojilo.
    Kdyz jsou bataty upecene, pridame je do misy s fazolemi a zeleninou, zalijeme zalivkou a promichame.
    Upravime podle chute.

Poznámka od kuchařky

Tento salat se muze podavat teply nebo v pokojove teplote a nebo i studeny. Vydrzi v dobre uzavrene nadobe v lednici az 5 dni.

Komentáře k receptu Salát z opečených batátů

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: salát z batátů recepty z batátů batáty recepty recept salat z batátů salát z batátů a ředkviček nejlepší salát z z batátů pečení z batátů dijon salat