

Salát z opečených batátů
Suroviny 4 -6 porcí
- 500 g batátů (asi 2 veliké)
- 1 polévková lžíce olivového oleje
- sůl
- konzerva černých nebo červených fazolí (asi 375 g) zcezených a propláchnutých vodou
- 3 zelené cibulky nakrájené na tenko
- 1 střední zelená nebo červená paprika nakrájená na malé kousky
- 1 hrnek (250 g) kukuřice (může být i rozmrazená)
- Zalivka:
- 2 PL medu
- 2 PL Dijon hořčice
- 2 PL citronové šťávy
- 2 PL olivového oleje
- sůl podle chuti
- pepř podle chuti
- špetka kajanského pepře (nemusí být)
Postup přípravy receptu
Ohrejeme troubu na 200 stupnu .
Na plech dame pecici papir a rozprostreme nakrajene bataty. Posolime, popeprime a pokapeme lzici oleje.
Peceme asi 30 az 40 minut podle trouby. Asi v polovine peceni bataty promichame, aby se opekly po vsech stranach.Mezitim do velke misy dame fazole, zelenou cibulku, papriku, promichame a dame stranou.
Do mensi misky dame med, dijon horcici, citronovou stavu, olivovy olej, sul, pepr a kajansky pepr a dobre promichame, aby se vse spojilo.
Kdyz jsou bataty upecene, pridame je do misy s fazolemi a zeleninou, zalijeme zalivkou a promichame.
Upravime podle chute.
Poznámka od kuchařky
Tento salat se muze podavat teply nebo v pokojove teplote a nebo i studeny. Vydrzi v dobre uzavrene nadobe v lednici az 5 dni.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Salát z opečených batátů
K receptu nejsou žádné komentáře.