Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřové nudličky s Jidášovým uchem

Recept ještě nebyl hodnocen 0,0 (0×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

16. 4. 2018 21:14

Suroviny pro 4

4

Nutriční hodnoty

Energie3 707 kJ / 886 kcal
Bílkoviny115,07 g
Tuky33,03 g
Vláknina17,10 g
Cholesterol 378 mg
Sodík 1,18 g
Sůl2,65 g
Sacharidy25,96 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Eja57 Eja57

19. 4. 2018 22:00

arcichutne: jsem zase o něco chytřejší:yes:

arcichutne arcichutne

19. 4. 2018 20:41

Eja57: rýži basmati vařím podle ajurvédy a v postupu je kromě proplachování i následné namáčení, které má snížit lepivost, zkrátka věřím tomuto postupu při použití téhle suroviny. Ještě pro upřesnění, kmín i římský kmín miluji s houbami a obvzláště s jidášovo uchem, proto také je v případě toho receptu nedávám do marinády. Zkoušel jsem nahrazovat jidášovo ucho sušeným žampionem nebo hříbky a výsledek nebyl valný..... Pokud bych tento recept několikrát neopakoval a neopravoval rozhodně ho nebudu sdílet

Eja57 Eja57

19. 4. 2018 19:30

arcichutne: já rýži proplachuji, ale zaujalo mne, že bych ji nechala půl hodiny ve vodě....

arcichutne arcichutne

19. 4. 2018 19:05

Eja57: ještě k rýži pokud ji neproplachujete, prosím zkuste si zadat do googlu "proplachování rýže arsenik" a něco si o tom přečtěte

arcichutne arcichutne

19. 4. 2018 18:37

Eja57: máte pravdu není to dobře napsaný recept, ale i při dodržení současného postupu výsledek není špatný!! a to ani po 1 lžici římského kmínu... zapomněl jsem dodat, že tou nádobou do které se namáčí Jdidášovo ucho jsem nemyslel pekáč nebo vanu ale např. pivní pullitr a v tom případě zbyde vody na podlití opravdu dost málo a je téměř okamžitě absorbována masem a houbami což dodá kýženou chuť, takže kmín a kari se pak přidává jen na lehce ovlhčenou směs. K tomu "křehkému masu" jde o to, že obsahuje papain a maso má poté požadovanou kozistenci a chuť..... nahradit to citroném podle mě musí radikálně změnit poměr chutí.... to už raději klasickou sůl nebo možná štávu z papay

Eja57 Eja57

18. 4. 2018 11:50

casino: výjimečně si dovolím s nimi nesouhlasit....v počtu kastrolů jsem se začal ztrácet už v polovině recepisu...."Křehké maso" určitě nahradí trocha citronové šťávy a oleje a odležet...máčení propláchnuté rýže před vařením je alchymie, které moc nerozumím....ale čemu si myslím rozumím, že sypké koření přidám do tuku aby se rozvonělo a ne do podlité směsi....poměry koření bez komentáře. Stejně tak maso z lednice nehážu rovnou do pánve, trocha vyrovnání teplot dle mne neškodí.
Jako inspirace hezké. Ale nemyslím si, že je to pěkně napsaný recept.

casino casino

17. 4. 2018 21:05

Tož, pěkně je to napsané, pěkně:yes:
No, je tu ale někdo, kdo si dokáže představit ten odér, když se na půl kila masa dá 1 lžíce mletého římského kmínu (tzv. kuminu), he? 8-(

arcichutne arcichutne

17. 4. 2018 20:22

ještě jsem zapomněl dodat, že k tomuto jídlu mi přišla super kombinace korejské kimcchi!

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jidášovo ucho recepty ucho jidášovo recept na použití recepty z jidášova ucha recepty z jidasova ucha recept s jidadovym uchem jidasovo ucho varit křehké nudličky namáčení jidášova ucha vepřové nudličky na kari

Suroviny: plec vepřová, jidášovo ucho, maso, rýže basmati, cibule, pórek, chilli paprika čerstvá, máslo, kmín mletý, římský kmín mletý, omáčka sojová, sůl, olej olivový

TopRecepty.cz

Vepřové nudličky s Jidášovým uchem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Nm2z