Buřtguláš "Jidášovo ucho"

varilamyskakasicku Kuchařka: varilamyskakas…

Bramborová jídla 5 názorů

Suroviny

1000 g brambor
2-3 špekáčky
50 g sušených hub "Jidášovo ucho"
sůl
pepř
gulášová paprika
červená pálivá paprika
zelená nať z jarní cibulky
1 větší cibule
3-4 stroužky česneku
1,5 lžíce sádla
hladká mouka na zahuštění
1,5-2 l vody
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Sušené houby - " Jidášovo ucho" - namočíme podle návodu na 2-3 hodiny do vody.

  2. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Špekáčky a cibuli pokrájíme na malé kousky.

  3. Pokrájenou cibuli zpěníme na sádle, vsypeme gulášovou a pálivou papriku a zamícháme. Do tohoto barevného základu vmícháme pokrájené špekáčky, brambory a vše pěkně zprudka orestujeme. Zalijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka. Ke konci dušení přidáme namočené a pokrájené sušené houby "Jidášovo ucho" a ještě chvíli dusíme. Nakonec dochutíme solí a pepřem a vmícháme hladkou mouku, zakvrdlanou ve vodě. Krátce povaříme a vypneme. Zdobíme petrželkou nebo libečkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Buřtguláš "Jidášovo ucho"

Tématické fráze: houba babské ucho houba jidášovo ucho recept jidášovo ucho-recept jidasovo ucho susene recepty ucho jidášovo-recepty sušené jidášovo ucho ucho houba jidášovo ucho recepty jidášovo ucho sušené babské ucho houba recept houby jidášovo ucho susene jidasovo ucho recept sušené jidášovo ucho recepty recepty houby ucho judasovo buřt guláš recept na buřt guláš recepty buřt guláš strouhany brambor na ucho houby babske ucho houby jidášovo ucho fotky

Zapomněl/a jsem heslo