Vegetariánské těstoviny se sýrem a smetanou bez pečení v troubě

minutkyalahudky Kuchař: minutkyalahudky

Doba přípravy: 10 minut 1 porce Těstoviny 7 názorů

Suroviny

Základ:
2 - 4 hrsti semolinových těstovin (3-minutové)
Omáčka:
250 ml smetany ke šlehání (minimálně 30% tuku)
100 g sýru (používat pouze polotvrdý až tvrdý sýr nebo plísňový, nikoli tavený) ¨
špetka koření: Řecké bylinky
bazalka na ozdobu (není nutné)
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Jdete nakoupit suroviny, pokud je máte, čtete 2. krok.

  2. Uvaříte těstoviny podle přípravy na obalu a nakrájíte sýr.

  3. Z těstovin slijete vodu a necháte je v hrnci. Přidáte smetanu a sýr, pořádně mícháte do zhoustnutí.

  4. Dáte na talíř a můžete podávat.

Poznámka

Tento recept má rád každý, kdo ho ochutnal, určitě zabodujete.

Hodně štěstí při vaření.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vegetariánské těstoviny se sýrem a smetanou bez pečení v troubě

  • bohynovka bohynovka

    Tak za me by ten recept mel fungovat vicemene s jakymkoliv tucnejsim syrem, jen bych nechala syry pomalu rozpustit ve slehacce, smetana se lehce zredukuje, syry ji zahusti a az pak pridala testoviny a pripadne upravila konzistenci kapkou vody z testovin.

    Odpovědět

  • Domidany Domidany

    Eja57: No, prostě jsem chtěla zkusit (soutěžní) recept, měla jsem tu zbytky zmíněných sýrů, příště budu chytřejší, protože to opravdu nefungovalo, vlastně to bylo na vyhození, nu :-( Děkuji za radu, nj, jak říkává můj manžel, MB - slušně řečeno, mladá a nezkušená :-D

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Domidany: až teď jsem si všimla v diskusním příspěvku autorky " slijeme z těstovin vodu, přidáme smetanu a sýr a vaříme do zhoustnutí":-O....:-O
    Určitě ne ani eidam ani mozzarella...vytvoření koule je skoro jisté....čedar, parmezán, gorgonzola určitě lepší volba. Já osobně zahřeji smetanu skoro k varu, přidám nastrouhaný sýr, na mini teplotě míchám do rozpuštění a přidám uvařené těstoviny. Promíchám, přiklopím a nechám chvíli "usadit".

    Odpovědět

  • Domidany Domidany

    Za mě ne :no: Nepovedlo se. Myslím, že by v receptu alespoň mělo být uvedeno, s jakými sýry to máte ozkoušené. A ne jen polotvrdý / tvrdý...Tučný eidam, mozzarela - nešlo to. Ze sýru se stala koule uprostřed hrnce, kterou ani čas nerozpustil...:-D Fotku přidávám, ale čím chlubit se nemám.

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    minutkyalahudky: no jsou to normalni testoviny se syrovou omackou :) ten nazev taky nechapu. Tuto upravu testovin mam nejradsi s cedarem.

    Odpovědět

  • minutkyalahudky minutkyalahudky(autor receptu)

    Eja57: Bez pečení v troubě znamená to, že za 1. těstoviny se uvaří odstraní se z nich voda
    za 2. všechny suroviny v hrnci smícháme dohromady a vaříme do zhoustnutí.
    A děkuji za komentář :yes:

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    To "bez pečení v troubě " jsem sice nějak nepochopila....ale jinak hezký a maximálně jednoduchý recept - a variabilní podle použitého sýra ( s gorgonzolou to bude jiné než s parmezánem), za mne :yes: za vyloučení taveňáku....
    Bazalka určitě ano.

    Odpovědět

Tématické fráze: recepty parmesan smetana vegeterianske vegetarianske fleky

Zapomněl/a jsem heslo